Львів'яни почали частіше їздити тролейбусами та трамваями

Львів'яни почали частіше їздити тролейбусами та трамваями

Львів'яни почали частіше їздити тролейбусами та трамваями Фото: facebook.com/TravelBeautifulUkraine

Транспорт та інфраструктура
06 сiчня 2022 09:09

Мешканці та гості Львова почали частіше їздити тролейбусами та трамваями. Відповідну статистику пасажиропотоку громадського транспорту оприлюднили в Головному управлінні статистики Львівської області.

Так, у період із січня по листопад 2021 року електротранспортом області перевезено 62,7 мільйонів пасажирів, що на 6,8% більше, ніж у січні–листопаді 2020 року.  

Зокрема тролейбусами перевезено 29,5 мільйонів пасажирів (на 9,1% більше), а трамваями – 33,2 мільйонів пасажирів (на 4,8% більше).

Зазначимо, що наразі проїзд у маршрутках, автобусах, трамваях і тролейбусах Львова коштує однаково – 10 гривень. Втім, користуючись електротранспортом можна зекономити. Так, 10 гривень коштує квиток, придбаний у водія, 9 гривень – у кіосках та в «Львівелектротрансі», а 8,5 гривні – через QR-коди Privat24, SMS, Bluetooth, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay. При цьому разовий квиток для студентів, придбаний у водія, коштує 5 гривень, у кіосках та через смартфон – 4 гривні. Перевезення багажу коштує 8,5 гривні.

Нагадаємо, 31 грудня виконавчий комітет Львівської міськради затвердив нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Львова. Нові тарифи почнуть діяти з введенням електронного квитка у 2022 році. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах