На Богоявлення у центрі Львова відбудеться загальноміське освячення води

На Богоявлення у центрі Львова відбудеться загальноміське освячення води

На Богоявлення у центрі Львова відбудеться загальноміське освячення води Фото: facebook.com/Khrystyna Protsak

Транспорт та інфраструктура
14 сiчня 2022 17:46

На Богоявлення, 19 січня, на площі Ринок у Львові відбудеться загальноміське освячення води за участю духівників усіх християнських конфесій міста. До спільної молитви запрошують і львів'ян, і туристів. Усі зможуть взяти додому освячену воду. 

Як повідомили у Львівській міській раді, цьогоріч чин освячення води, відповідно до графіку, очолить єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян.

«Під час свята Богоявлення нам відкривається Господь. Бог, котрий перебуває у єдності. Саме тому щороку на свято Богоявлення ми, представники різних конфесій, збираємося разом на загальноміське екуменічне освячення води, щоб стати свідками того, як благодать Духа Святого освячує воду для нас», – наголосив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Традиційно кожен охочий зможе після освячення води взяти її додому. Для цього ввечері 18 січня на площі Ринок буде встановлено резервуар, об’ємом 1500 літрів. Наповнять його водою 19 січня, на Водохреща.

«Такого об’єму вистачить для усіх охочих. За технічним станом резервуару стежать наші працівники – його дезінфікують та ретельно промивають. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачатимуть на площу Ринок автоцистерною Галицького шляхово-ремонтного підприємства», – повідомив заступник директора ЛМКП «Львіводоканал» Юрій Свізінський.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах