На Львівщині запрацює ізраїльський госпіталь для переселенців

На Львівщині запрацює ізраїльський госпіталь для переселенців

На Львівщині запрацює ізраїльський госпіталь для переселенців Фото: 24tv.ua (умовне)

Транспорт та інфраструктура
21 березня 2022 10:10

Завтра, 22 березня, у Мостиськах, що на Львівщині, запрацює ізраїльський госпіталь, де надаватимуть допомогу переселенцям. Лікарня працюватиме у польовому форматі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у пресслужбі Львівської військової адміністрації, проєкт реалізує Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю та Міністерство закордонних справ України за сприяння Фонду Шустермана, який опікується національним та соціальним проектами в Ізраїлі та JDC.

Працюватиме лікарня у форматі польового госпіталю. У спеціально облаштованих палатках ізраїльські медики проводитимуть первинний огляд, тут також є все необхідне лабораторне обладнання, медикаменти. Також є окремий ковідний ізолятор. Для стаціонарного перебування хворих обладнали три палати – чоловічу, жіночу та дитячу.

На реєстрації працюватиме медик з місцевої лікарні, а ізраїльським колегами допомагатиме черговий лікар. Якщо ж пацієнт потребуватиме хірургічного втручання, таку допомогу ізраїльські спеціалісти надаватимуть у операційних приміщеннях лікарні громади.

Крім того, ізраїльські медики планують проводити навчання для лікарів громади та області, вже найближчим часом у госпіталь привезуть навчальні манекени. Розглядають можливість і консультування онлайн зі ізраїльськими спеціалістами різних профілів.

Загалом у лікарні працюватиме майже сотня осіб персоналу, з них понад 60 – медичного. Шпиталь надаватиме медичну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, мешканцям Мостиської та сусідніх громад.

Нагадаємо, 14 березня на паркінгу торгового центру King Cross Leopolis на вулиці Стрийській, 30 відкрили цілодобовий польовий госпіталь. Пацієнтів там приймають американські лікарі та медсестри.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах