На місці автобусного заводу у Львові пропонують збудувати індустріальний парк

На місці автобусного заводу у Львові пропонують збудувати індустріальний парк

На місці автобусного заводу у Львові пропонують збудувати індустріальний парк Фото: explorer.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
05 травня 2022 09:52

У Львові пропонують націоналізувати будівлі на території Львівського автобусного заводу «ЛАЗ», які перебувають у власності росіянина, та звести на цьому місці комунальний індустріальний парк. Таку ідею висунув міський голова Андрій Садовий на засіданні президії конгресу місцевих та регіональних влад 4 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Ми хочемо облаштувати великий комунальний індустріальний парк на території колишнього автобусного заводу. На початку 90-х цей завод продали росіянам, а вони його розграбували. На сьогодні територія – міська, але кінцевим бенефіціаром будівель на ній є росіянин. Ми не можемо цей вузол розв’язати. Голова ЛОДА максимально включився, але тут потрібна підтримка Мін’юсту чи, можливо, СБУ. Це був би кейс для всієї України, бо це флагман машинобудування», – заявив мер Львова.

Андрій Садовий додав, що це величезна територія близько до центру міста, яка може бути базовою локацією для виробництва електромобілів. За словами міського голови, вже є західні інвестори, які готові запустити виробництво електродвигунів. Тут зможуть отримати роботу львів’яни та українці, які були змушені шукати собі новий дім. Дорожня карта вже готова.

«Близько 80 підприємств, які зареєстровані на території Львова, повністю або частково належать росіянам. Всю інформацію передали до військової адміністрації. Нещодавно прийнятий закон про націоналізацію дозволяє зробити так, щоб у Львові та всіх інших містах України не було навіть маленької частинки, яка може належати ворогу», – сказав очільник Львова.

Нагадаємо, в мережі показали, як сьогодні виглядає колишній транспортний гігант, який раніше забезпечував сотні людей роботою – Львівський автобусний завод. На території навіть знайшли невеличке кладовище автобусів місцевого виробника.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах