Буде робота: які нові заводи та фабрики відкриють у Львові

Буде робота: які нові заводи та фабрики відкриють у Львові.

Буде робота: які нові заводи та фабрики відкриють у Львові. Фото: unsplash.com/ThisisEngineering RAEng

Транспорт та інфраструктура
08 червня 2022 18:08

Найближчим часом у Львові планують збудувати та відкрити кілька нових заводів і фабрик, а також три індустріальні парки, де створять понад 10 тисяч робочих місць. Розповідаємо, які саме, де та чим вони займатимуться. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сміттєпереробний завод

Сміттєпереробний завод у Львові має стати першим в Україні, що працюватиме за європейською технологією, де буде відбуватись прийом, сортування, біологічна обробка відходів та отримання вторсировини. Проєкт будівництва вже пройшов комплексну державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології.

Новий завод має з’явитись біля очисних споруд «Львівводоканалу», що на вулиці Пластовій, 13.

«Ми реалізовуємо цей проєкт спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, залучаючи кращих європейських фахівців», — розповів перший заступник міського голови Андрій Москаленко. 

Потужність майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. 

Завод електромобілів

У Львові з'явиться завод із виробництва електромобілів.У Львові з'явиться завод із виробництва електромобілів. Фото: Іtc.ua (умовне).

З’явиться в одній із промзон Львова. Відповідне рішення прийняв виконком. Для будівництва розглядають територію у промислових зонах «Сигнівка» та «Рясне-2». На новому львівському заводі електромобілів обіцяють створини до 6 тисяч робочих місць.

Патронний завод

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував Державному концерну «Укроборонпром» місто Лева як локацію для будівництва патронного заводу ще за місяць до початку активної фази війни Росії проти України.

«Разом з канадськими партнерами Укроборонпром планує будівництво патронного заводу в Україні. Моя пропозиція — однозначно будувати його саме у Львові. Адже ми маємо розташовувати свої стратегічні потужності якнайдалі від ворожого кордону», — зазначив мер Львова. 

До слова, єдиний в Україні патронний завод розташований в Луганську. У 2014 році, на початку війни на Донбасі, його захопили російські окупантами.

Взуттєва фабрика

У Львові відкриють нову взуттєву фабрику.У Львові відкриють нову взуттєву фабрику. Фото: unsplash.com/Edgar Chaparro

Нова взуттєва фабрика з'явиться у районі вулиць Богдана Хмельницького – Липинського. Детальний план території у промзоні, розроблений «Містопроєктом», охоплює близько семи гектарів землі. Колись тут був м’ясокомбінат, нині працює десяток різних підприємств. Ініціювало розробку детального плану ТзОВ «ЛВС ШУЗ»,  створене у 2016 році. Воно займається виробництвом взуття, а також оптовою і роздрібною торгівлею одягом, взуттям.  

Також у проєктованому кварталі забудови передбачені: офіси, адміністративні приміщення; заклади торгівлі та громадського харчування; об’єкти виробничого призначення й інженерної інфраструктури; стоянки автотранспорту; внутрішньо-квартальні сади озеленені території. 

Індустріальний парк

У мікрорайоні Сигнівка будують перший у Львові індустріальний парк.У мікрорайоні Сигнівка будують перший у Львові індустріальний парк. Фото: city-adm.lviv.ua

Перший у Львові індустріальний парк з'явиться у мікрорайоні Сигнівка. Загальна площа — 18,8 гектрара. На території «Спарроу Парк Львів» буде група промислових підприємств різних галузей, які зможуть користуватися необхідною інфраструктурою. Переважно це будуть машинобудівні та логістичні компанії, а також підприємства галузі легкої промисловості та деревообробки.

Індустріального парк будуватимуть у декілька черг, зокрема, до кінця 2022 року планують збудувати виробничо-складський комплекс на 11,7 метрів квадратних, розробити технічну документацію на будівництво інфраструктури парку та належно облаштувати будмайданчик.

У перспективі «Спарроу Парк Львів» зможе залучити 4 мільйони доларів США інвестицій та створити до 60 робочих місць.

Загалом у Львові найближчим часом збудують три індустріальні парки, де за інформацією Львівської міської ради, створять 10 тисяч нових робочих місць. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах