У Львові презентували проект реабілітаційного центру «Незламні» – яким він буде

У Львові презентували проект реабілітаційного центру «Незламні» – яким він буде

У Львові презентували проект реабілітаційного центру «Незламні» – яким він буде Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
11 червня 2022 12:07

Напередодні, 10 червня, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на Форумі донорів у Львові презентував проект Національного центру реабілітації України. На його будівництво на форумі вдалось зібрати 2,1 мільйони євро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Система охорони здоров’я, яка сьогодні працює, показує, що вона дає гідну відповідь на ті виклики, які приносить війна. Але ми готуємося до тих негативних наслідків, які очікуємо після перемоги. З кожним днем людей, які потребуватимуть довгої реабілітації в Україні, стає більше. Такі реабілітаційні центри вже потрібні країні, і ми не зупинимось виключно на львівському», – зазначив Віктор Ляшко.

Сам форум відкрив очільник МОЗу Німеччини Карл Лаутербах. Він готовий долучитися до допомоги пораненим під час війни українцям. Зокрема, Німеччина допомагатиме людям, які отримали важкі опіки і тим, хто втратив кінцівки.

Яким буде реабілітаційний центр «Незламні»

У Львові презентували проект реабілітаційного центру «Незламні» – яким він будеУ Львові презентували проект реабілітаційного центру «Незламні» – яким він буде Фото: city-adm.lviv.ua

Національний центр реабілітації України буде створений в структурі Першого медоб’єднання Львова. Його будуватимуть у Львові за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства у справах ветеранів України, Львівської обласної військової адміністрації та Львівської міської ради.

Планують, що в реабілітаційному центрі щороку допомагатимуть 50 тисячам пораненим українцям. Тут надаватимуть послуги із фізичної та психологічної реабілітації. Окремим напрямком передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування.

У Центрі не лише встановлюватимуть постраждалим від війни українцям протези, а й виготовлятимуть їх. Також заплановано 3D-друк кісткових імплантатів.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що Реабілітаційний центр «Незламні» не обмежується будівництвом однієї будівлі.

«Наше завдання — вибудувати екосистему. Люди, які отримують тут допомогу, повинні десь жити та комфортно добиратися до медзакладу. За цим проєктом ми збудуємо трамвайну колію від центру міста до лікарні. Також людям треба тут працювати. Нас цікавить, щоб люди жили повноцінним життям. Щоб вони могли вчитися, працювати і жити на повні груди», — сказав Андрій Садовий.

Для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрито окремий благодійний рахунок. На Форумі донорів щодо будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові вдалось зібрати 2,1 мільйони євро. Найближчим часом буде сформована наглядова рада цього проекту.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах