Народний дім у Великих Грибовичах перетворять на прихисток для переселенців

Народний дім у Великих Грибовичах перетворять на прихисток для переселенців.

Народний дім у Великих Грибовичах перетворять на прихисток для переселенців. Фото: city-adm.lviv.ua.

Транспорт та інфраструктура
22 червня 2022 17:19

У Великих Грибовичах Львівської громади недобудований народний дім реконструюють у тимчасовий прихисток для переселенців. Попередньо, тут зможуть розмістити 80 осіб. Поселення відбуватиметься лише після співбесіди. VG Львів розповідає про те, кому надаватимуть перевагу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський, попередньо, тут можна розмістити 80 осіб.

На двох поверхах заплановано по 7-8 кімнат, які розраховані на чотири ліжка. У будинку є 17 кімнат по 20 метрів квадратних, одна кімната 78 метрів квадратних, одне приміщення 205 метрів квадратних – тут можна облаштувати місце для відпочинку, їдальню та кухню. Без суттєвих перепланувань реально зробити 8 душових та 10 туалетних кабін, дві кімнати для прання та сушіння одягу. Що важливо, у будинку можна встановити палетний котел, що убезпечить від використання газу.

У першому немодульному житлі у Львівській громаді мешкатимуть родини військовослужбовців.У першому немодульному житлі у Львівській громаді мешкатимуть родини військовослужбовців. Фото: city-adm.lviv.ua.

Зазначимо, для реалізації цього проекту КУ Інститут міста залучила першу благодійну допомогу від федеральної німецької компанії міжнародного співробітництва GIZ. Ще одна американська благодійна організація забезпечить сім’ї потрібним продуктовим пакетом, де будуть овочі, крупи та олія. Тож мешканцям доведеться лише готувати їжу. Наразі проєкт шукає благодійників, які зможуть допомогти з меблями.

У форматі житла для переселенців  народний дім використовуватимуть до закінчення війни. Після перемоги будівля повернеться до своїх безпосередніх функцій – тут працюватимуть різноманітні гуртки, ЦНАП, Офіс Львівської громади та надаватимуть інші потрібні послуги для місцевої громади.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах