У Львові для переселенців облаштують двоповерхові зимові будиночки

У Львові для переселенців облаштують 8 двоповерхових зимових будиночків

У Львові для переселенців облаштують 8 двоповерхових зимових будиночків Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
15 вересня 2022 19:19

У Львові для мешканців модульних будинків облаштують нове тимчасове житло, адаптоване до зими. Йдеться про 8 двоповерхових будиночків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як розповів заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, теперішні контейнерні будинки для переселенців мають опалення. Однак, незручності полягають у тому, що душові, санвузли та їдальні розміщені в окремих приміщеннях. А у новому зимовому містечку вони будуть в одному приміщенні.

«У літній період люди були задоволені проживанням. Теперішні будиночки мають опалення, і мешканці вже можуть вмикати електричні батареї у своїх кімнатах. Але взимку там буде не дуже комфортно, адже, щоб скористатися туалетом чи душем, людям треба виходити на вулицю. Тому ми вирішили переобладнати містечка таким чином, щоб в одному приміщенні були і житлові кімнати, і харчоблок, і душові та туалети», - сказав Любомир Зубач. 

Для облаштування теплого містечка польський уряд передасть Львову додаткові модульні контейнери. Також використають контейнери зі Стрийського парку. «Це містечко виконало свою роль і його демонтують. На його місці, як і обіцяли, відновимо спортивні майданчики. Натомість «Маріяполіс» та містечко на вул. Пулюя на зиму законсервуємо. А у весняно-літній період їх зможуть використовувати знову», - зазначив Любомир Зубач. 

Посадовець додав, що на поставки перших контейнерів від польського уряду очікують вже наступного тижня.  

Важливо, що у новому теплому містечку буде 300 запасних місць і загалом тут зможе проживати 1300 людей. Зараз у модульному житлі у Львові мешкає близько 1 тис. вимушено переміщених українців.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах