На Львівщині з’явиться новий пункт пропуску на кордоні з Польщею

На Львівщині з’явиться новий пункт пропуску на кордоні з Польщею

На Львівщині з’явиться новий пункт пропуску на кордоні з Польщею Фото: slovoidilo.ua

Транспорт та інфраструктура
23 вересня 2022 19:00

На Львівщині з’явиться новий пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні з Польщею. Його планують збудувати у 2024 році. До того часу пункт тимчасово працюватиме для в’їзду та виїзду вантажного транспорту без вантажу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко, для цього у Нижанковичах розширять під’їзну дорогу та влаштують тимчасові павільйони для роботи митної і прикордонної служби, пише tvoemisto.tv.

«Тимчасове будівництво майбутнього пункту пропуску триває, і завершиться згідно з проєктом у 2024 році. Водночас на цей час ми хочемо відкрити тимчасовий пропуск для вантажівок без вантажу. Для запуску пункту потрібно розширити під’їзну дорогу з 7 до 45 метрів, протяжність цього відтинку 250 метрів. Фактично, це основний кошторис. Разом зі встановленням тимчасових споруд це обійдеться близько у 20 мільйонів гривень, які виділять з державного бюджету», – сказав Юрій Бучко.

Завершити роботи, за його словами, планують через місяць. Зараз триває обговорення з польською стороною, аби максимально швидко відкрити пункт пропуску.

Спроможність пункту у Нижанковичах становитиме 100-150 автомобілів. Зараз за таким самим принципом працює пункт пропуску «Устилуг», де впродовж дня пропускають приблизно 150 авто.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах