Львів і Жовкву з’єднають суцільною велодоріжкою

Львів і Жовкву з’єднають суцільною велодоріжкою.

Львів і Жовкву з’єднають суцільною велодоріжкою. Фото: vzhovkvi.com

Транспорт та інфраструктура
25 липня 2023 09:59

Під час реконструкції міжнародної траси М-09 уздовж неї збудують суцільну велодоріжку від Львова до Жовкви. Фінансуватиме проект Європейський банк реконструкції і розвитку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проект із будівництва велодоріжки, що з’єднає кілька громад, включений у замовлену Службою відновлення та розвитку інфраструктури проектно-кошторисну документацію. Уже розпочалися переговори та офіційні звернення до міністра інфраструктури України про те, щоб згодом продовжити велодоріжку до Рави-Руської.

«Будівництво велодоріжки на трасі М-09 – безпрецедентне в Україні. У проекті передбачено чимало інновацій, які до цього не застосовували. Також це є хорошим прикладом міжмуніципального співробітництва та консолідованої позиції Жовківської, Куликівської та Львівської громад», – прокоментував заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Він додав, що велодоріжки були передбачені проектом реконструкції дороги М-09, але лише в населених пунктах, а не уздовж траси. Та громади Львівського району домоглися, аби в ПКД включили проект суцільної велодоріжки. 

«Для Жовкви та навколишніх громад будівництво велодоріжки має стратегічне значення. Насамперед, це альтернативний маршрут – 20% мешканців навколишніх громад готові їздити у місто велосипедом або електросамокатом. Окрім того, з початку року у Жовківській громаді відбулося два чемпіонати України з велоспорту, на який приїздили спортсмени з усієї України. Жовква потроху стає велосипедною столицею України. І поява нового веломаршруту – лише сприятиме розвитку цього виду спорту, популяризуватиме наше місто та залучатиме більше туристів», – сказав міський голова Жовкви Олег Вольський.

Окрім того, велодоріжка значно розширить туристичний потенціал регіону.

Веломаршрут з'єднає між собою громади Львівської громади – Малехова, Великих Грибовичів та Гряди. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах