У Брюховичах буде новий сквер

У Брюховичах буде новий сквер.

У Брюховичах буде новий сквер. Фото: facebook.com/Lviv.aglomeration

Транспорт та інфраструктура
25 липня 2023 09:23

У Брюховичах, що біля Львова, облаштують сквер імені композитора Володимира Івасюка. Його створять біля теперішнього ЦНАПу на території площею 0,8 гектара. Про це повідлмила "Львівська громада. Агломерація".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У громаді вже розробляють проєкт землеустрою та погоджують червоні лінії. 

«Також поряд з майбутнім сквером Брюховицька селищна рада затвердила 4 детальні плани території, які накладаються. Тож нині управління архітектури та урбаністики вивчає, який з цих ДПТ був останнім. Це потрібно для подальшого нанесення та погодження червоних ліній – важливої складової проєкту землеустрою, який наразі розробляють», – йдеться у повідомленні.

У Брюховичах буде новий сквер.У Брюховичах буде новий сквер. Фото: facebook.com/Lviv.aglomeration

Створення скверу у Брюховичах зініціював департамент міської агломерації за підтримки Ради Європи. Крім того, у громаді підтримують облаштування комфортної зони для відпочинку та очікують відновлення роботи Громадського бюджету, аби подати проєкт громадського простору у сквері.

Нагадаємо, Володимир Івасюк – український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики, автор 107 пісень, найвідоміша серед яких – «Червона рута». Також він є автором 53-х інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, грав також на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні.

Володимира Івасюка, який зник 24 квітня 1979 року, знайшли повішеним 18 травня у військовій зоні Брюховецького. Тоді слідство висунуло версію самогубства через психічний розлад, і справу закрили за відсутністю складу злочину через два місяці. Після цього справу кілька разів поновлювали. На момент смерті Володимиру Івасюку було 30 років. У 2019 році експертиза довела, що Володимир Івасюк не міг вчинити самогубство.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах