З грудня на пасажирів громадського транспорту Львова чекають нововведення

З грудня на пасажирів громадського транспорту Львова чекають нововведення.

З грудня на пасажирів громадського транспорту Львова чекають нововведення. Фото: Юрій Богун.

Транспорт та інфраструктура
09 листопада 2023 17:59

У Львові з 11 грудня впровадять автоматизовану систему оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування на території Львівської міської територіальної громади. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як йдеться в ухвалі, з 1 грудня у всьому пасажирському транспорті загального користування на території Львівської міської територіальної громади буде можливість безготівкової оплати проїзду у транспорті за допомогою банківських карток, ЛеоКарт та телефонів з NFC. Однак, як зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило під час засідання, запуск автоматизованої системи оплати відбудеться з 11 грудня.

Водночас з дня впровадження автоматизованої системи оплати проїзду, етапу безготівкової оплати проїзду, право на пільговий проїзд у пасажирському транспорті загального користування на території Львівської міської територіальної громади надається виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт з чинним пільговим абонементом, зареєстрованим в автоматизованій системі оплати проїзду у салоні транспортного засобу.

«Ми підготували всі необіхідні моменти для впровадження цього рішення. Запуск дає можливість забезпечити облік всіх розрахункових операцій та розрахувати бюджет для наступних етапів впровадження е-квитка», – зазначив Олег Забарило.

З 15 листопада продаватимуть загальні ЛеоКарт за 60 гривень, які можна буде поповнювати для проїзду у транспорті. До цієї дати анонсують перелік місць з продажем. За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на першому етапі придбати та поповнити картки можна буде у кіосках «Інтерпрес» та в терміналах EasyPay.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах