З 1 липня у львівському громадському транспорті запрацювала послуга пересадки

З 1 липня у львівському громадському транспорті запрацювала послуга пересадки.

З 1 липня у львівському громадському транспорті запрацювала послуга пересадки. Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
01 липня 13:47

З 1 липня у всьому громадському транспорті Львова запрацювала послуга пересадки. Пасажир може кілька разів пересідати в різні види транспорту в межах 40 хвилин, заплативши ЛеоКарт лише за один квиток вартістю 13 грн. Безоплатна пересадка запрацює у тестовому режимі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
 
«Йдеться про можливість здійснити пересадку на інший автобус, трамвай чи тролейбус впродовж 40 хвилин після першої валідації без додаткової оплати. Така послуга буде доступна для власників міської картки ЛеоКарт. Усі пересадкові поїздки потрібно обов’язково реєструвати в кожному транспортному засобі», – повідомила Львівська міськрада.

За всі валідації, здійснені в межах 40 хвилин, пасажир заплатить як за одну – 13 гривень.

Як це працюватиме

«Пасажир заходить у будь-який транспорт, валідується і має 40 хв, аби пересісти у наступний транспортний засіб. Зайшовши в інший автобус, трамвай чи тролейбус, ви знову маєте прикласти свою ЛеоКарт, але кошти вам спишуться як за одну поїздку. Немає обмежень, скільки пересадок фізично ви зробите, головне встигнути зробити це до 40 хвилин», – зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило. 

Щоб перевірити точний час першої валідації, треба натиснути «Інформація про квиток» та прикласти ЛеоКарт до зчитувача у нижній частині пристрою. Якщо пересісти у другий транспорт, то при перевірці на екрані валідатора висвітиться також час першої реєстрації.

Олег Забарило пояснив, що технічно кошти резервуються за кожну валідацію. Але під час вечірнього клірингу система підсумує інформацію про всі поїздки і, якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт до 40 хвилин, то з рахунку спише лише 13 гривень. Тому на картці має бути достатній баланс грошей. Актуальний баланс ЛеоКарт можна буде побачити вже наступного дня. 

Кошти з оплати отримує той перевізник, у транспортному засобі якого пасажир здійснив першу валідацію.

Нагадаємо, безготівкову оплату проїзду в громадському транспорті Львова впровадили пів року тому. У всіх видах транспорту діють єдині тарифи за проїзд: 13 гривень – при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт, 15 гривень – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC, 20 гривень – при оплаті готівкою у водія та 6,5 гривні – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт.

Де купити ЛеоКарт

Купити ЛеоКарт можна у кіосках «Інтерпрес», поповнити там же та через сервіси EasyPay.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах