Завтра Львів перетвориться на центр українського кіно

Новина - Дозвілля та їжа - Завтра Львів перетвориться на центр українського кіно

Новина - Дозвілля та їжа - Завтра Львів перетвориться на центр українського кіно

Дозвілля та їжа
20 травня 2015 14:06

21-24 травня 2015 відбудеться 8 Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Цього року у рамках конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю покажуть близько 100 стрічок з різних куточків світу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази від партнерів Wiz-Art, майстер-класи українських та іноземних режисерів, лекції.

Детальну програму фестивалю  Wiz-Art можна подивитись тут

"Ми хочемо творити завтра, не чекаючи, доки хтось це зробить за нас. Культура і кіно зокрема на фоні недолугої гуманітарної політики та занепадницьких настроїв в Україні виглядають недооціненими. Кіно здатне оперативно реагувати і рефлексувати на суспільні процеси, а, отже, формувати основи світогляду. Я маю на увазі здорові рефлексії, а не пропагандистську машину на кшталт російської. Всі знають, але небагато людей справді усвідомлюють, що завтра - це те, що ми готуємо сьогодні. Культура будує підґрунтя для виходу з кризи. Wiz-Art запрошує наших глядачів не лише дивитись, але й брати участь у створенні кіно. Рефлексувати на тему сьогодення, формулювати і висловлювати власну думку, бути активними, а отже робити майбутнє тут і зараз разом з нами”  — коментує директорка фестивалю Ольга Райтер.

У міжнародному конкурсі 17 стрічок з Нідерландів, Великої Британії, Румунії, США, Франції, Німеччини, Канади, Ірану, Тунісу, Лівану, Швеції, Таїланду, Фінляндії, Австрії, Данії та України змагатимуться за головний приз фестивалю — гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях — краща режисура, кращий сценарій та краща операторська робота.

На львів'ян та гостей міста чекає близько 100 короткометражних картин. 

У міжнародному конкурсі за перемогу змагатимуться 17 фільмів з Нідерландів, Великої Британії, Румунії, США, Франції, Німеччини, Канади, Ірану, Тунісу, Лівану, Швеції, Таїланду, Фінляндії, Австрії, Данії та України. 

Пропонуємо звернути увагу на список картин, які не можна пропустити, на сайті Wiz-Art-у. 


b_a1ukqymfg.jpg (39.32 Kb)
 

Буде обрано і кращий український короткометражний фільм. Цьогоріч суддями фестивалю є: Катaжина Ґондек (Польща), Крістофер Шварц (Австрія) та Олександр Ратій (Україна). 

У програмі Wiz-Art-2015 короткометражні фільми з Італії, стрічки, які висвітлюють роль жінки, та "Шортики" для дітей. Про кіно "зсередини" розкажуть Анатолій Лавренішин, Петро Рудольфович, Марися Нікітюк та Олександр Ратій. Авторські зустрічі проведуть Крістоф Шварц, Гай Ліхтенштейн та Катажина Гондек. 
 

Львів у новинах:

Сьогодні відкриють авіасполучення між Львовом і Тель-Авівом 

На Левандівському озері у Львові облаштують пляж 

Львів в очікуванні відкриття "Leopolis Grand Prix" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах