До Львова завітали учасники найбільшого електромобільного ралі світу (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - До Львова завітали учасники найбільшого електромобільного ралі світу (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - До Львова завітали учасники найбільшого електромобільного ралі світу (відео)

Дозвілля та їжа
12 серпня 2016 16:38

Сьогодні, 12 серпня, на площі Ринок урочисто зустріли учасників навколосвітнього ралі 80edays (80 днів навколо світу). Зокрема, до Львова завітали екіпажі з Іспанії, за участі Рафаеля де Местре, та з Чехії.

Цього літа найвідважніші команди з усього світу намагаються побити рекорд Рафаеля де Местре, який в 2012 році самотужки проїхав навколо земної кулі на електромобілі стандартної моделі Tesla Roadster за 127 днів. Натхненні досягненням де Местре, учасники ралі ставлять перед собою мету перетнути фінішну лінію в Барселоні не пізніше, ніж через 80 днів після старту.

11 міжнародних екіпажів – з Італії, Іспанії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, США, Китаю, Угорщини, Чехії – проходять непростий тест на витривалість як для електрокарів, так і для команд. Це не гонщики, навіть не професійні водії, а люди, які мають родини, роботу, різні інтереси – та об’єднані загальною ідеєю. Це власники електромобілів, які об’єднались, щоб прискорити електромобільну еволюцію та поділитись власним електромобільним досвідом з усім світом.

Протяжність ралі складає близько 25 000 кілометрів, а маршрут пролягає через три континенти, двадцять країн, в тому числі й Україну.

У Львові, на площі Ринок, учасників 80edays привітали  представники мерії та львівські електромобілісти.

"Львів, мабуть, є першопрохідцем у підтримці електрокарів, електромарафонів. У нас сьогодні є дуже багато безкоштовних зарядних станції і в центрі міста, і біля готелів. Цього року Львів був містом, звідки стартував електромарафон Львів – Монте-Карло. Сьогодні ми зустрічаємо учасників світового турне "80 днів навколо світу". Два екіпажі, з Іспанії та з Чехії, є тут, інші ще в дорозі. Ми запросили сьогодні також тих, хто у Львові вже користується електрокарами. Львів – туристичне місто. Ми завжди радо всіх приймаємо. Будемо популяризувати це кожного дня і кожного року, щоб люди пересідали на електрокари, бо двигуни внутрішнього згорання не є екологічними. Завжди попит породжує пропозицію. Якщо є попит – буде пропозиція.

На сьогодні, всі готелі, всі банки, які надають безкоштовні зарядні станції, таким чином залучають клієнтів. Навіть вже є додатки для мобільних пристроїв, де є карти зарядних станцій по Європі. В Україні їх приблизно 200. У Львові є близько 25 безкоштовних станцій", - зазначив радник міського голови Львова з питань безпеки, керівник муніципальної дружини Юрій Діль.

Як розповів Томас, учасник ралі з Чехії, щодня вони долають близько 500 – 700 кілометрів. "Ми в дорозі вже 60 днів. Ми стартували у Барселоні, далі з Португалії летіли в Канаду. Звідтам – до Америки, з Лос-Анджелеса літаком до Китаю, далі – через Казахстан, Росію в Україну", - розповів Томас.

Читайте ще новини Львова

Другим "кримським диверсантом" виявився уродженець Львівщини

Допоможіть знайти: у Львові зникли два підлітки

Будь в курсі: у Львові змінюються маршрути майже всіх трамваїв

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах