З молотка: колишній палац у Львові виставили на продаж

Фото: varianty.net

Фото: varianty.net

Суспільство
13 сiчня 2015 10:40

У Львові виставили на продаж палац на вулиці Олени Степанівни. Споруда кінця ХІХ сторіччя майже три роки не охоронялася. Тому колишній палац продадуть із молотка вже 6 лютого, пише Твоє Місто.

Львів'янам це приміщення відоме як жіноча консультація лікарні № 3. Там вона діяла до вересня 2012  року. Зараз вже важко розгледіти у цій занедбаній споруді  розкішну віллу.

- Це був один із перших будинків на цій вулиці. Тому це десь кінець ХІХ сторіччя. Збудований в стилі історизму, тобто тут змішується бароко, класицизм, ренесанс, - акцентує увагу на історичній цінності краєзнавець Ігор Мельник.

Зараз місцеві жителі намагаються обходити пустий будинок стороною, особливо ввечері, таким чином оминаючи підозрілих осіб, які обрали собі колишній палац для "зустрічей".

Палац та земельна ділянка у 5 соток виставлена на аукціон за 4 мільйони 180 тися гривень. Палац був без нагляду майже три роки. За цей час мародерам вдалось винести багато цінних речей, адже навіть старовинна цегла іноді  є обєктом колекціонування. На чорному ринку ціна деяких елементів інтерєру може коштувати від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

Палац піде з молотка вже 6 лютого, якщо знайдуться охочі його придбати. Основною вимогою до потенційних власників приміщення є не лише збереження, але й відновлення цієї пам'ятки архітектури. 

Зараз палац виглядає наступним чином: 

З молотка: колишній палац у Львові виставили на продаж фото

З молотка: колишній палац у Львові виставили на продаж фото 1

Фото: varianty.net

Фото: varianty.net

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Невідомий Львів: готель для письменників, шаха та імператора

Знай наших: у Львові працівниця аптеки не дозволила озброєному грабіжнику забрати гроші з каси [ВІДЕО]

Трасу для лижного спорту та біатлону відкрили на Львівщині

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах