У Львові для дітей із родин переселенців з Криму та Сходу України провели майстер-клас з приготування 12-ти пісних різдвяних страв. Про це повідомляє "Вголос" з посиланням на голову асоціації кухарів "Західна шеф група" Івана Янчишина.
Він розповів, що досвідчені шеф-кухарі одного ресторану Львова вирішили познайомити дітей із кулінарними традиціями західної України.
Допоможіть журналістам Vgorode.ua виконувати свою роботу. Підтримайте фінансово >>> ❤– Не лише на Різдво, а й на Водохреща у нас прийнято готувати різдвяні страви. Кутя, узвар, вареники, голубці, тушкована риба… Ми хочемо, аби діти знали якою є традиційна українська кухня, – пояснив Іван Янчишин.
20 хлопців і дівчат під час майстер-класу ліпили вареники, варили кутю, допомагали кухарям готувати рибу і узвар. Опісля приготування 12-ти страв відбулося святкове частування.
12-річна Марійка з Луганська каже, що всі українські страви виявилися дуже смачними.
– Особливо мені сподобався узвар – такий солодкий і трохи з кислинкою. Також цікаво було ліпити вареники і готувати грибну підливку до вареників. Мама так вдома не робить, – розповіла дівчинка.
13-річний Михайло у Львові вперше. Говорить, що вдома батьки готували кутю, але на так, як тут.
– Вдома мама варила рис і додавала до нього варення. У Львові для приготування куті беруть зерна пшениці, до яких додають мед, мак і родзинки. Від цього кутя дуже смачна, – поділився хлопець.
Також голова асоціації кухарів Іван Янчишин запевнив, що це не останній майстер-клас з кулінарії для дітей, який проходить у Львові.
Фото: vgolos.com.ua
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Все для військових: завтра покажуть 10 переобладнених автомобілів, що поїдуть у АТО
Марш миру “Я- Волноваха”: Львів’ян закликають підтримати всеукраїнську акцію
Почастішали випадки заборони в'їзду до ЄС за польськими візами