Почастішали випадки заборони в'їзду до ЄС за польськими візами

фото: shutterstock.com

фото: shutterstock.com

Події
17 сiчня 2015 15:21

Останнім часом почастішали випадки заборони в’їзду до ЄС громадянам України через некоректне використання шенгенської візи. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на МЗС. 

Підставами для таких проблем українців, як зазначають в міністерстві, є порушення ними одного з двох шенгенських правил – правила першого в’їзду (візу має оформлювати та країна, до якої прибуває літак) або правила найдовшого перебування (найбільше днів під час поїздки має бути проведено в тій країні, яка видала візу).

Найпроблемнішим є польський аеропорт Катовіце, де українцям з польською візою відмовляють у в’їзді через підозру про те, що вони летять в інші держави транзитом. Підставою відмови зазвичай є відсутність броні отелю чи її підробка. Також зустрічаються випадки анулювання віз українцям у німецьких аеропортах. При цьому офіційних коментарів з цього приводу в МЗС не надають. 

Наразі у відомстві наголошують, що українцям необхідно надавати прикордонним службам логічне і документально підтверджене обгрунтування поїздки.

НОВИНИ СЬОГОДНІ:

Придбати квитки на матч "Шахтар" - "Баварія": де, коли, почому

Біометричний паспорт: не станьте жертвою шахраїв 

У Львові знову ДТП за участю маршрутки

Вихідні у Львові: десять подій цього вікенду

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах