Начальник львівської поліції пояснив, куди віз ліки із вмістом наркотиків

Новина - Події - Начальник львівської поліції пояснив, куди віз ліки із вмістом наркотиків

Новина - Події - Начальник львівської поліції пояснив, куди віз ліки із вмістом наркотиків

Події
03 вересня 2015 13:42

Начальник львівської поліції Юрій Зозуля стверджує, що ніколи не приховував того, що перевозив через кордон ліки із вмістом наркотиків і каже, що препарати призначались для поранених бійців АТО. 

Львівська газета "Ратуша" у сьогоднішньому номері повідомила, що Юрій Зозуля у серпні минулого року був затриманий на кордоні із Польщею за перевезення ліків із вмістом наркотичних речовин.

Посилаючись на офіційну інформацію із закритої інформаційно-пошукової системи МВС, видання повідомляє, що волинські прикордонники виявили у Зозулі препарати, які містять наркотик – трамадол.

Нагадаємо: Шеф львівської поліції Юрій Зозуля торік перевозив наркотичні засоби, - ЗМІ

Як доказ газета цитує витяг із "АРМОРу" ("АРМОР" (Автоматизоване Робоче Місце Оперативника) — інтегрована інформаційно-пошукова система Міністерства внутрішніх справ України): "13.08.2014 року надійшло повідомлення телефоном від інспектора ОУБК та МП Ягодинської митниці Міндоходів Кухарука Андрія Григоровича, 1974 р. н., жителя міста Ковель вул. Сагайдачна 15/61 про те, що 13.08.2014 р. близько 11-ї год. на території МП "Ягодин авто" при в’їзді в Україну під час митного огляду автомобіля "Субару ХV" д.н. АА 1985 РІ під керуванням Зозулі Юрія Георгійовича, 1988 р.н., жителя м. Київ, бульвар Кольцова 14-д, було виявлено медичний препарат в ампулах "PIRALGIN" — 25 ампул по 0,5 грама (містить фенобарбітал. — Авт.) , та "POLTRAM" — 39 ампул, по 0,5 грама (містить трамадол. — Авт.), які містять наркотичні та психотропні речовини, заборонені для переміщення через митницю в Україну. Зозуля Ю. Г. не затримувався. Дані лікарські засоби вилучені та будуть направлені на дослідження".

Однак, як з'ясувалося, препарати, які містили наркотичні речовини, були волонтерською допомогою з Польщі і призначалися для поранених у зоні АТО бійців.

Начальник львівської поліції пояснив, куди віз ліки із вмістом наркотиків фото

Юрій Зозуля підтвердив ZAXID.NET, що такий випадок дійсно був. Але, за його словами, він віз кілька коробок ліків, які призначалися для допомоги пораненим бійцям АТО.

"Я віз ліки для допомоги бійцям АТО. У мене там було багато ліків – 5 коробок різних найменувань. Зокрема, були й ті ліки. Я цього не приховував. У мене є акти огляду автомобіля від прикордонників, де вони самі зазначають, що я не приховував. Тобто я показав, які ліки в мене є, щоб вони перевірили, що з цього можна завозити, а що не можна", – зазначив Зозуля.

Частину медичних препаратів він купував сам, а частину зібрали волонтери у Польщі та попросили передати для поранених бійців у зоні проведення АТО. Препарат "Poltram 100-50 mg/ml", який вилучили прикордонники, передали польські волонтери. Це сильний знеболювальний засіб, який в Україні не виготовляється і не продається, хоча є його аналоги.

Препарат "PIRALGIN", який теж містить наркотичну речовину, обіг якої обмежено, також вилучили, але під час експертизи з'ясувалося, що її кількість не перевищує дозволеної норми.

"Я передавав ці препарати військовим у благодійний фонд, який займається поставками ліків у зону АТО. Крім того, я передавав ліки своїм друзям із батальйону "Айдар" і батальйону "Київщина", які зараз у зоні АТО", – розповів начальник патрульної поліції Львова. Він також зазначив, що 3-4 рази возив ліки, які збирали польські волонтери, для допомоги пораненим бійцям.

Слова Юрія Зозулі підтвердив ZAXID.NET і співзасновник фонду "Мір і Ко" Олександр Вендюк.

"Ліки він привозив із Польщі на замовлення нашого фонду. Препарати йшли одразу на фронт – призначалися для госпіталю імені Пирогова та ще кількох прифронтових госпіталів", – зазначив Вендюк.

За словами Зозулі, два найменування заборонених для перевезення через кордон медичних препаратів у нього вилучили, склали протокол та відпустили. Решту ліків він довіз до Києва і передав військовим.

Після експертизи з’ясувалося, що один із вилучених препаратів – "Poltram 100-50 mg/ml" в кількості 39 ампул містить 3,813 г. наркотичного засобу "трамадолу".

Розгляд адміністративного провадження про "порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю" відбувався 23 жовтня 2014 року у Любомльському районному суді Волинської області. Для розуміння, порушення Зозулі полягало в тому, що він обрав "зелений коридор" на кордоні, маючи лікарський засіб із вмістом наркотичних речовин.

Начальник львівської поліції пояснив, куди віз ліки із вмістом наркотиків фото 1

У постанові суду зазначено, що медичний засіб "знаходився в  картонному ящику в салоні  автомобіля, без ознак приховування", чим підтверджуються слова Зозулі, про те, що він перевозив ліки і не мав наміру нічого приховувати.

На судовому засіданні Юрій Зозуля не був присутній.

"Я живу в Києві, а суд був у Волинській області. Оскільки це було адміністративне провадження, то в канцелярії суду мені сказали, що бути присутнім там не обов’язково", – зазначив він.

Суд оштрафував його на 1700 грн за адміністративне правопорушення відповідно до ст. 471 МК України.

Як повідомляв ZAXID.NET, 20 серпня, у день призначення Зозулі керівником патрульної поліції Львова, працівники управління ДАІ Рівненської області зупинили його на трасі "Київ – Чоп", та оштрафували на ?510 за серйозне перевищення швидкості. Як з’ясувалося пізніше, з 2013 року Зозулю за подібні правопорушення уже штрафували неодноразово і не завжди він сплачував штрафи.

Шефа львівської поліції оштрафували за перевищення швидкості вже 6 разів

Очільника львівської поліції активісти звинуватили у перевищенні швидкості

Юрій Зозуля пояснив, чому раніше порушував правила дорожнього руху

Львівські поліцейські похвалилися першими успіхами в роботі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах