Через аномальне тепло у Львові зацвіли дерева

Фото взято з сайту natural-medicine.ru

Фото взято з сайту natural-medicine.ru

Події
25 грудня 2015 16:03

Аномально теплий грудень вже не лише у Закарпатті, а й навіть у Львові змусив зацвісти деякі дерева. Для них це може бути згубним, стверджують фахівці.

У Львівському еколого-натуралістичному центрі замість кінця лютого вже зараз заквітла вільха та різновид калини, яка походить з Балкан. Доволі великі бруньки з’явились й на магнолії.

"Якщо от десять днів буде постійно +8+10?, вона реально зможе зацвісти. З садових культур – найгірше зараз це смородинам, тому що вони теж дуже швидко розвиваються і їхні бруньки пішли в ріст. Так само рослини з розоцвітих – це яблуня, вишня і так далі. Якщо така погода протримається, то їхні квіткові бруньки однозначно загинуть", – пояснив керівник еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

На погодні перепади відреагували й тварини. Бабаки зазвичай впадають у сплячку наприкінці жовтня. Та вперше за п’ять років у натуралістичному центрі ці тварини навіть гуляють вдень, а ховаються до своєї хатинки лише на ніч.

"Для них це загроза не дотягнути до весни. Їхній організм підтримується не тільки за рахунок їжі, яку ми їм даємо. Адже в такому стані напівсонному вони і харчуватись нормально не можуть. Зараз вони живуть за рахунок накопиченого восени жиру. Але якщо наприкінці зими буде довгий період похолодання, вони впадуть у сплячку і тоді їм того жиру може забракнути для того, щоб підтримувати життєдіяльність і вийти зі сплячки. Так ці тварини можуть загинути", – розповів Ігор Антахович.

Про спокій у пташиному царстві теж годі й говорити – з вольєрів звідусіль лунають шлюбні пісні і майже усі почали токувати.

"Ось срібний фазан – він змінив окрас на яскравий. Вушні нарости у нього у звичайний, не токовий період мають бліде забарвлення. А зараз птахи уже токують і забарвлення у багатьох із них стало яскравим", – зазначив працівник міського еколого-натуралістичного центру Василь Скіп.

Якщо так буде і далі, на весну сил для нового потомства пернатим забракне. А врожай фруктових культур, стверджують біологи, може опинитись під загрозою за умови раптового зниження температури.

Джерело: zaxid.net. 

Львів у новинах: 

Як змінилася медицина Львова в 2015-му (фото)

Згорілий у Львові трамвай знов буде перевозити людей

Транспорт, вулиці, люди: як змінився Львів у 2015-му

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах