Як у Львові стартував фестиваль єврейської музики (відео)

Новина - Події - Як у Львові стартував фестиваль єврейської музики (відео)

Новина - Події - Як у Львові стартував фестиваль єврейської музики (відео)

Події
24 травня 2016 15:33

Актори на ходулях, діти з повітряними кульками – двотижневий VIII фестиваль єврейської музики LvivKlezFest стартував у Першому театрі для дітей та юнацтва у Львові.

Цьогорічне гасло: "760 років унікальних історій Львова: єврейська музика повертається". На сцені – навіть найменші євреї Галичини. Відтворювали дух мультикультурної столиці.

Вінницький єврейський колектив "Сімха", що в перекладі "радість", потішив найпопулярнішими єврейськими мелодіями.

"У нас – веселий репертуар. Це пісні про сім’ю, про свято, про наші родини. Гарна пісня на всіх мовах: на ідиш, на івриті", – додала керівник вінницького колективу "Сімха" Наталя Бахчеван.

А львівські євреї з благодійного фонду "Хесед-Ар'є" поєднали в танцювальній прем’єрі ашкеназькі танці, що характерні для євреїв Західної та Центральної Європи, та хасидські.

Хасидські танці – це коли руки вгору, як молитва до Бога, до Всевишнього. Їх танцюють здебільшого чоловіки. А ашкеназькі – і дівчата, і хлопці. В них дуже багато запозичень з молдавської хори. Це май або аркан", – уточнила керівник хореографічного ансамблю "Єврейські мініатюри" Наталя Мацієвська.

На сцену танцювати єврейську сюїту вийшли і ті, кому під 80 років. Одночасно танцювали три покоління: дітки, їхні батьки та бабусі з дідусями.

Попереду, впродовж двох тижнів, – майстер-класи ізраїльських танців, бардівські пісні, екскурсії краківським передмістям та єврейським кварталом, а ще свято їхніх смаколиків. Завершиться LvivKlezFest 5 червня гала-концертом на площі Ринок.

Джерело: zaxid.net.

Львів у новинах: 

Львів потрапив у ТОП-5 міст світу, які варто відвідати цього літа 

Якою буде погода у Львові на цьому тижні 

Перший веловагон у потязі "Львів-Мукачево": розклад, вартість (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах