Відеофакт: у ЦНАПах Львова вже видають біометричні паспорти

Новина - Події - Відеофакт: у ЦНАПах Львова вже видають біометричні паспорти

Новина - Події - Відеофакт: у ЦНАПах Львова вже видають біометричні паспорти

Події
16 сiчня 2017 16:03

З 5 січня у ЦНАПах Львова надають послугу з оформлення та видачі паспортів у формі ID-карток громадянина України та паспортів для виїзду за кордон. Послугою уже скористались понад 90 мешканців. Сьогодні у одному із ЦНАПів побував та оглянув, як працює така послуга, міський голова Львова Андрій Садовий.

"Як ми і анонсували, з 5 січня видача і українських, і закордонних паспортів –  повноваження органів місцевого самоврядування. Тому прийшовши в один з ЦНАПів Львова, можна без черг, без жодних проблем, спокійно подати документи і отримати український або закордонний паспорт. І це комфортно, бо усі, хто колись виготовляв паспорти, пам’ятають, що потрібно було мати знайомих, ходити-просити, тощо, а тепер це легко і просто. Мені приємно, що люди сприймають цей сервіс. Центри працюють з понеділка по суботу, тому хто має потребу отримати український чи закордонний паспорт – будь ласка, приходьте в наші ЦНАПи, і ви з повагою і комфортом скористаєтесь такою послугою", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. 

У кожному Центрі надання адміністративних послуг (4 підрозділи ЦНАП за адресами: у Личаківському районі – вул. Костя Левицького, 67; у Сихівському районі – пр. Червоної Калини, 72а; у Залізничному районі –  вул. І. Виговського, 32; у Шевченківському районі –  вул. М. Хвильового, 14а) облаштоване одне робоче місце, яке дозволяє надавати відвідувачам послугу з оформлення і видачі паспортів у формі ID-карток, проте згодом, оцінивши затребуваність послуги, за потреби, додадуть ще по одній робочій станції, аби уникати черг і максимально забезпечити  потреби відвідувачів. 

"Ми надаємо всі види послуг, які надає Міграційна служба України, тому мешканці, які бажають отримати дану послугу, можуть звертатися у Центр надання адміністративних послуг. Працюємо за звичним графіком – з понеділка по суботу. Фотографування, знаття всіх необхідних даних та оплата послуг відбувається на місці", - зауважила Валентина Бартошик, директор департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради.

Подати документи для оформлення паспорта громадянина України можна у територіальному підрозділі ЦНАП м. Львова залежно від реєстрації місця проживання особи. Водночас, подати документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна у будь-якому  територіальному підрозділі ЦНАПу м. Львова.

Всі документи оформляються одразу на місці, одразу відбувається фотографування. Обладнання сучасне, закуплене згідно вимог Міграційної служби України, є зв’язок з демографічним реєстром, тобто усі необхідні дані ми передбачили і облаштували, щоб послуга була належної якості", - зазначила  директор  департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик.

Відповідно до наказу Державної міграційної служби України від 03.11.2016 № 280, вартість оформлення паспорта громадянина України в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн, до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн, до 7 робочих днів - 810,32 грн.

Перелік необхідних документів для оформлення паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон дивіться тут.

В середньому, ЦНАПи Львова в день приймають від 250 до 480 відвідувачів.

Нагадаємо, Центри надання адміністративних послуг працюють: понеділок-вівторок: 09.00 год. – 18.00 год. середа – четвер: 09.00 год. – 20.00 год. п’ятниця: 09.00 год. – 17.00 год. субота: 09.00 год. – 16.00 год. 

Контакти: інформаційна довідка ЦНАП м. Львова: 297-57-95, ел.пошта:  service_center@city-adm.lviv.ua ; сторінка ЦНАП м. Львова на сайті Львівської міської ради http://city-adm.lviv.ua/services

Дивись ще: 

Випадок чи саботаж: у львівському депо водії розбили ще два нових "Електрони"

Новинка: через Львів поїдуть потяги-трансформери

Кримінальні розборки: на Житомирщині підстрелили трьох львів’ян

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах