Припинити роботу: львівські активісти поставили ультиматум Яндекс.Таксі

Новина - Події - Припинити роботу: львівські активісти поставили ультиматум Яндекс.Таксі

Новина - Події - Припинити роботу: львівські активісти поставили ультиматум Яндекс.Таксі

Події
26 лютого 2017 11:27

Активісти кількох організацій, серед яких "Правий сектор" та "Варта-1", закликали "Яндекс.Таксі" припинити роботу у Львові, аби уникнути конфліктів із "невідомими патріотами". Керівник "Правого сектору Львівщини" Тарас Бобанич (Хамер) заявив, що до 00:00 25 лютого представники компанії мають покинути територію Львівської області.

Акцію проти російської фірми таксі влаштували 25 лютого вдень. Під час неї автомобілі "Яндекс.Таксі" обклеїли написами "Я працюю на окупанта", а самим працівникам та керівництву компанії поставили ультиматум.

"Активісти замовили 8 автомобілів у "Яндекс.Таксі" з різних куточків міста, а кінцевою точкою була парковка біля "Арсену" на вул.Науковій. Там рух автомобілів був заблокований активістами, які попросили викликати на місце події своє керівництво. Прочекавши півтори години, отримавши відмову керівництва "Яндекс.Таксі", активісти виступили зі спільною заявою", – повідомив активіст "Варти-1" Андрій Романчак.

Водночас на YouTube каналі депутата Львівської міськради Ігоря Зінкевича опублікували відео з ультиматумом "Яндекс.Таксі".

"Для нас це не бізнес, це гроші тих людей, з якими ми воюємо. Ми не хочемо допустити ще одну російську фірму на український ринок. Ми хочемо зупинити це зараз. І тому ми просимо водіїв "Яндекс.Таксі" послухати нас. Оскільки ви не хотіли йти з нами на діалог, то ми виставляємо ультиматум. У нашому місті ми не хочемо, щоб ви працювали і заробляли гроші. Ми знімаємо з себе відповідальність за будь-які дії невідомих нам патріотів, які після 00:00 можуть якось невитримати і проявити агресивні дії відносно ваших працівників і вашої компанії", – заявив Андрій Романчак.

У "Яндекс.Таксі" наразі не відреагували на цей інцидент. За інформацією патрульної поліції, акція проти "Яндекс.Таксі" пройшла мирно і без сутичок.

Зазначимо, що "Яндекс.Таксі" вийшов на львівський ринок минулого тижня. За кілька днів після початку роботи компанії мер Львова Андрій Садовий поскаржився на незаконну рекламу "Яндекс.Таксі" та повідомив, що мерія звернулася в Укртрансбезпеки з проханням перевірити законність роботи фірми у місті.

Окрім Львова "Яндекс.Таксі" працює також в Одесі, Києві, Харкові та Дніпрі. Кінцевим власником компанії є засновник "Яндекса" росіянин Аркадій Волож.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Майже весна: у Львові випав сніг

Пожежа: у центрі Львова горів ресторан

Увага батьки: у Львові намагались вкрасти дитину

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах