Щось новеньке: у підземеллі храму покажуть фільм

фото з сайту Event

фото з сайту Event

Події
17 серпня 2017 13:31

20-го серпня у підземеллі Преображенської церкви покажуть унікальний фільм про життя Патріарха Йосипа Сліпого "Справа Рифи".

Локація: вулиця Краківська, 21 (вхід із боку вулиці Лесі Українки).
Початок: о 13.00.
Хронометраж фільму: 105 хвилин.
Вхід: добровільна пожертва для зйомок наступних фільмів.

 

Щось новеньке: у підземеллі храму покажуть фільм фото

Довідково. Фільм "Справа про Рифи" охоплює період з 1945-го по 1963-го роки та розкриває невідомі широкому загалу обставини арешту, ув’язнення та звільнення Йосифа Сліпого. Особливу увагу приділено історичним подіям та визначним особистостям того періоду та їх впливу на долю патріарха. Героями фільму стали папа Іван ХХІІІ, президент США Джон Кеннеді, генеральні секретарі ЦК КПРС Йосип Сталін та Микита Хрущов.

Назву стрічці дала агентурна справа "Рифи", яка зберігається в архіві СБУ України. У 33-х томах справи докладно задокументовано, як радянська влада розробляла та втілювала в життя план знищення Української Греко-Католицької Церкви та її Глави Йосифа Сліпого. Ці документи, які радянська репресивна система дбайливо збирала та зберігала, стали основою фільму. До стрічки увійшли свідчення учасників та очевидців подій, коментарі істориків із України, Італії, США, унікальні кадри кінохроніки, які знімальна група розшукала в українських та іноземних кіноархівах. Автор фільму свідомо уникає пафосу, штампів та особистих оцінок, надавши можливість говорити про подвиг та незламність патріарха Йосифа Сліпого документам та очевидцям подій.

Робота над фільмом розпочалася в 2015-го році, зйомки проходили в Україні, Італії, Сполучених Штатах Америки. Прем’єра відбулася у березні 2017-го року.

Дивись ще:

"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон 

Пограбування століття: у львівській галереї мистецтв зникли майже 500 експонатів 

Розклад богослужінь: які храми Львова відзначають свято Преображення

Господнього 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах