У Львові на трьох кільцевих перехрестях планують змінити дорожній рух

фото з сайту www.varianty.net

фото з сайту www.varianty.net

Транспорт та інфраструктура
29 жовтня 2015 18:01

На трьох кільцевих перехрестях у Львові планують ввести схему руху Roundabout, яку використовують у багатьох країнах Західної Європи. ЇЇ планують ввести на перехрестях вулиць Володимира Великого – Княгині Ольги, Володимира Великого – Кульпарківська та Богдана Хмельницького – Липинського.  Також розглядається можливість впровадження схему руху Roundabout на перехресті вулиць Зелена – Луганська.

Як розповів ZAXID.NET радник міського голови з питань розвитку інфраструктури Олег Шмід, за новою схемою, на кільцевих перехресті вулиць Володимира Великого – Княгині Ольги буде заборонено змінювати рядність, тобто смугу руху на кільці, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг.

У Львові на трьох кільцевих перехрестях планують змінити дорожній рух фото

Схема Roundabout                                

Така ж схема руху вже діє на перехресті вулиць Чорновола – Липинського. Тоді чиновники говорили, якщо кількість аварій на цьому перехресті зменшиться, то схему Roundabout впровадять на всіх перехрестях міста.

"Я не чув, щоб на кільці Чорновола – Липинського за час впровадження нової схеми сталась хоча б одна аварія. Цей успішний досвід дозволив нам впроваджувати зміни руху і на інших кільцевих перехрестях міста", - сказав Олег Шмід.

Натомість на перехресті вулиць Володимира Великого – Кульпарківська планують змінити схему руху на Turbo Roundabout - це означає, що, окрім вже названих змін, на внутрішній частині кільця ще облаштують додаткову ліву смугу для розвороту та повороту ліворуч.

У Львові на трьох кільцевих перехрестях планують змінити дорожній рух фото 1

Схема Turbo Roundabout

Водночас на перехресті вулиць Богдана Хмельницького – Липинського чиновники планують змінити не схему руху на перехресті, а схему під’їзду до нього, оскільки зараз дорога занадто перевантажена потоками транспорту.

За словами Олега Шміда, названі зміни вже попередньо погодили на міській комісії з питань безпеки дорожнього руху. Остаточне рішення комісія прийме в кінці листопада.

"У планах ще – змінити організацію руху на перехресті вулиць Зелена – Луганська. Однак на відміну від попередніх перелічених перехресть ми ще не маємо попередньої згоди від міської комісії з питань безпеки дорожнього руху. Зараз ми тільки вивчаємо транспортні потоки на цьому перехресті та вивчаємо,як там можна покращити організацію дорожнього руху", - пояснив чиновник.

Львів у новинах:

На яких вулицях Львова вимикатимуть світло в листопаді

На вулиці Пасічній у Львові з'явилась ще одна зупинка громадського транспорту

Завтра частина Сихова у Львові залишиться без води

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах