У мерії збираються запустити трамвай з Сихова на вокзал

фото з сайту electron.ua

фото з сайту electron.ua

Транспорт та інфраструктура
07 квiтня 2016 09:35

У Львівській мерії роздумують над тим, щоб пустити трамвайний маршрут, який з’єднає спальний район міста Сихів з Головним залізничним вокзалом. Однак мова йде не про будівництво нової трамвайної колії, а використання наявних шляхів.

Таку думку висловив директор ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза під час прес-конференції щодо будівництва трамвайної колії на Сихів. Він зазначив, що в місті розглядається як варіант запуск трамваю з Сихова по трамвайній колії, яку зараз будують, до пл. Франка, а звідти по вул. Вітовського, Нечуй-Левицього, Котляревського, Київській, Русових, Бандери, Городоцькій, Чернівецькій до Головного залізничного вокзалу. Однак це станеться не раніше, аніж відкриють трамвайну колію на Сихів. Її, за попередніми даними, обіцяють відкрити лише осінню цього року.

Окрім того, за словами Олега Берези, для такого трамвайного маршруту, цілком можливо, доведеться здійснювати ремонт трамвайної колії і дорожнього полотна на пл. Франка. Однак поки що конкретних деталей в цьому питання немає.

Та це не всі зміни в трамвайній мережі, які можуть бути реалізовані у Львові. Так, начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир в коментарі Tvoemisto.tv розповів, що в рамках програми "Львів 2020" є ідея розбудувати трамвайні маршрути у місті. Так, за його словами, в планах є будівництво трамвайного депо в Сокільниках (вул. Трускавецька) на 100 трамваїв, модернізація трамвайного депо на вул. Промисловій (також на 100 трамваїв). Депо на вул. Городоцькій може бути перетворено на вагоно-ремонтного депо.

Є план маршрут трамваю №4 з’єднати з трамвайним маршрутом №6 по вул. Лінкольна, а саму колію в такому випадку прокласти аж до вул. Щурата.

Щодо трамвайного депо, то до нього має бути прокладено колія з двох сторін. Перший з них - від вул. кн. Ольги, де зараз знаходяться кінцеві трамваїв № 3 та 5. Друга гілка пролягатиме по вул. Вернадського на Сихові від збудованої кінцевої трамваю №4.

Ще одну трамвайну колію прокладуть по вул. Коперніка від повороту на вул. Бандери до перехрестя з вул. Сахарова. Таким чином, на думку чиновника, можна буде пустити ще один трамвай в центральну частину міста з вул. кн. Ольги.

Однак це все лише в планах. Поки що в місті на ці проекти не передбачено коштів.

Львів у новинах:

Львівська поліція відкриває "полювання" на пішоходів-порушників

Дізнайся: коли у Парку культури стартує сезон атракціонів

Укрзалізниця призначила на свята до Львова 10 додаткових поїздів: деталі

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах