Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація)

Новина - Транспорт та інфраструктура - Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація)

Транспорт та інфраструктура
29 червня 2016 15:32

Площу Вишиваного у Галицькому районі Львові планують оновити. Зокрема, там встановлять вуличні меблі, висадять нові зелені насадження та зроблять нове мощення з кольоровами елементами.

"Це район часів польської забудови. Тоді дуже добре планували громадські простори, цьому приділяли багато часу, тому зараз ми нічого масштабно не змінюємо. Ми додали кілька доріжок. Хочемо оновити мощення, зробити його трохи цікавішим та кольоровішим. Вперше спробуємо зробити щось із зеленою бруківкою, подивимося як вона гармонує із зеленню",- розповідає начальниця управління розвитку ЛМР Олександра Сладкова.

За словами чиновниці, зараз розробляються інформаційні буклети для мешканців району, щоб ті ознайомилися з проектом. Також планують провести громадські обговорення.

"Посередині площі є квадратна клумба, у яку ми пропонуємо висадити кущі. Є місцеві ініціативи, які пропонують звести там пам’ятник Вишиваному. Тема пам’ятників у нас, насправді, виникає при облаштуванні будь-якого громадського простору. Люди звикли, що всюди має бути якась пам'ять місця. Встановлення пам’ятника там не передбачається, але заплановано облагородити клумбу, яка вже 40 років стоїть без функції", - каже Сладкова.

"У сквері є багато великих дерев, тому навіть невеличке втручання, ремонт мощення і хороші вуличні меблі вже змусять дивитися на нього по-іншому. Це, до речі, та ситуація, коли громадський простір одразу виглядатиме ефектно, бо коли висаджувати дерева з нуля, то він виглядатиме красиво через 20-30 років", - додає Олександра Сладкова.

За словами голови Галицької районної адміністрації Ірини Іванченко, на оновлення площі Вишиваного передбачено 700 тисяч гривень.

Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація) фотоЯким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація) фото 1Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація) фото 2Яким буде громадський простір на площі Вишиваного у Львові (візуалізація) фото 3

Джерело: Захід

Читайте ще новини Львова:

Невідомий Львів: індустріальна краса Підзамче (фото)

На Львівщині НП: розлючений лев пошматував двох чоловіків

З липня деякі трамваї Львова змінюють маршрут: деталі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах