Спека у Львові: ТОП-6 рецептів охолоджуючих лимонадів

Як приготувати лимонад, коли спекотно у Львові.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України, відомий розвінчував міфів Уляна Супрун розповіла, що в спекотну погоду найкраще пити напої, що містять електроліти: узвар, морс, лимонад — або навіть теплий чай.

І якщо чай вам здається сумнівним методом охолодження, то про лимонади пропонуємо поговорити більш детально.

VG Львів ділиться з вами рецептами класичного, полуничного, імбирного, персикового, огіркового та кавунового лимонадів. Візьміть собі на замітку як приготувати декілька видів лимонаду з сезонних фруктів та ягід.


Класичний лимонад

Варимо сироп: цукор заливаємо склянкою води і варимо на середньому вогні до повного розчинення. З лимонів вичавлюємо сік, додаємо його до сиропу. Вливаємо воду, що залишилася, добре перемішуємо. Готову суміш відправляємо охолоджуватися в холодильник. При подачі можна прикрасити м'ятою.


Полуничний лимонад

Цукор в банячку заливаємо половиною літра води і варимо на невеликому вогні. Коли цукор розтане, видавлюємо в сироп сік з лимонів. Полуницю перетираємо виделкою і додаємо до сиропу. Заливаємо все залишками води, і залишаємо на кілька годин настоятися. Проціджуємо, переливаємо в глечик і охолоджуємо. Подаємо з льодом і листочками м'яти.


Огірковий лимонад

Один огірок нарізаємо тонесенькими слайсами. Решту чистимо від шкірки і подрібнюємо в блендері до консистенції пюре. Проціджуємо за допомогою сита і добре віджимаємо огіркову м'якоть. Залишаємо тільки огірковий сік. Варимо сироп: в каструлі змішуємо цукор з водою і нагріваємо, поки цукор не розчиниться. Охолоджуємо сироп і видавлюємо в нього сік лимона. Додаємо огірковий сік і добре перемішуємо. Розливаємо в склянки, додаємо огіркові слайси і газовану мінералку.


Кавуновий лимонад

Цукор заливаємо склянкою води і доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Коли вода закипить, знімаємо з плити і охолоджуємо сироп. Поки він холоне, в блендері збиваємо кавунову м'якоть, видавлюємо в неї сік з пари лимонів, з'єднуємо з охолодженим сиропом. Розбавляємо газованою мінералкою і розливаємо в стакани з льодом.


Імбирний лимонад

Імбир тремо на дрібній тертці, додаємо до нього вичавлений лимонний фреш. Ми залишаємо хвилин на 10-15, щоб імбир пустив якомога більше соку. Проціджуємо суміш, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Нагріваємо до повного розчинення цукру. Охолоджуємо і розбавляємо водою за смаком. При подачі додаємо листочки м'яти.


Персиковий лимонад

З персиків забираємо кісточки, перекладаємо м'якоть в каструлю і заливаємо водою. Додаємо цукор і доводимо до кипіння. Коли почне кипіти, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо варитися ще хвилин на п'ятнадцять. Потім знімаємо з вогню, проціджуємо через сито і переливаємо в глечик. Додаємо жменю базиліку і чекаємо поки охолоне.

"Передусім слід пити просто воду. Вона відновлює баланс, але не дає калорій, не псує апетит і зуби. Проте, варто тішити себе й іншими напоями, які також корисні. Наприклад, не підсолоджені узвари та домашні лимонади", — розповіла Уляна Супрун.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Які саме: 13 закладів Львова потрапили до фіналу національної ресторанної премії

Культова страва: де з’їсти львівський сирник

Видобування з-під землі, п’єц, пуровер та колд-брю: ТОП закладів, де покуштувати львівську каву

Веггі бургери, фундукове молоко та грибне капучіно: ТОП-5 вегетаріанських ресторанів Львова

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Леопарди, будиночок барбі та пшонка-стайл: добірка найбільш трешових зйомних квартир у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости