ТОП-5 подій вік-енду у Львові (3 та 4 вересня)

На цих вихідних у Львові пройде чимало цікавих заходів.

На цих вихідних у Львові пройде чимало цікавих заходів. VG Львів  пропонує добірку найцікавіших розважальних подій 3 та 4 вересня. 


Тиждень дикого кіно у "Коперніку" 

З 1 по 7 вересня кінотеатр Kopernik запрошує подивитися вражаючі вестерни. 

Історії про Дикий Захід, про ковбоїв та індіанців, про пограбування потягів та банків, про кохання та війни, про тишу прерій та бізонів – вони й досі цікаві та викликають ностальгію. 

До уваги глядачів сім вестернів різних часів та від різних режисерів - від Фреда Ціннемана та Серджіо Леоне до Клінта Іствуда та Джима Джармуша. 

Всі фільми фестивалю покажуть у великому залі кінотеатру Kopernik українською мовою.

Розклад Тижня дикого кіно

01.09, четвер, 19:00 – "Буч Кессиді та Санденс Кід" Джорджа Хілла 
02.09, п'ятниця, 19:00 – "Хороший, поганий, злий" Серджіо Леоне 
03.09, субота, 19:00 – "Мрець" Джима Джармуша 
04.09, неділя, 19:00 – "Рівно опівдні" Фреда Ціннемана 
05.09, понеділок, 19:00 – "Одного разу на Дикому Заході" Серджіо Леоне 
06.09, вівторок, 19:00 – "Професіонали" Річарда Брукса 
07.09, середа, 19:00 – "Непрощенний" Клінта Іствуда 

Де: Кінопалац Копернік

Коли: 1 вересня - 7 вересня, 19:00

Ціна: 30 - 150 грн 


Фестиваль партнерства 

2-4 вересня Українсько-польський "Фестиваль Партнерства" святкує свій перший ювілей. 

"Фестиваль Партнерства" присвячений дружбі українського та польского народів. У самому серці Львова – внутрішньому дворику ратуші – гратимуть музичні колективи з обох країн.

2 та 3 вересня на "Фестивалі Партнерства" виступатимуть:

варшавський бард-колектив "Pablopavo i Ludziki", патріархи українського джазу "Dzyga Jazz Quintet", познанський експериментальний рок-гурт "Hoszpital", лірично-екстравагантні "ГИЧ Оркестра", люблінські інді-рокери "Mohipisian", львівські блюзмени "J & B BAND" та польські гурти "Zagan" і "SERENCZA".

Також на площі Ринок свої туристичні перлини та освітні програми презентуватимуть партнери Львова – польські міста і воєводства. Вперше у фестивалі візьмуть участь аеропорт у Радомі, який нещодавно відкрив рейс зі Львова до Польщі, а також аеропорти у Жешуві та Львові, які презентуватимуть нові можливості для мешканців Львова відвідання країн Європи та світу.

Вхід вільний.

Де: Площа Ринок

Коли: 2 - 4 вересня


Театральний фестиваль під відкритим небом "Кіт Ґаватовича" 

Кіт Ґаватовича - театральний фестиваль у одній із найпопулярніших відпочинкових локацій Львова, - парку Культури.

Фестиваль об'єднає театральних діячів зі всієї України. 

Програма розділена на три блоки: освітній, практичний, показовий.

У межах освітнього блоку можна буде почути лекцію від визначних особистостей кіноіндустрії і театрального мистецтва; гостем другого дня стане Олег Стефан – актор театру ім. Леся Курбаса.

Також на відвідувачів чекатимуть обговорення від Першої сцени сучасної драматургії "Драма.UA", серед спікерів: Микола Береза, Юрій Хвостенко, Ростислав Держипільський, Майя Гарбузюк та інші.

Окрім того, можна буде прослухати лекцію про театральний менеджмент від Вікторії Швидко та про імпровізаційний театр від Яреми Турчина.

До практичної частини входитимуть тренінги з пластики від засновників безсловесного театру "Прекрасні квіти" та майстер-клас роботи з голосом від Наталки Половинки.

Серед показової частини глядачі побачать такі роботи: 

проект "Від дому до дому" (від колишніх акторів театру "Переселенця"), театр "Склад 2’0" із виставою за текстом Сергія Жадана, курс Олега Стефана із частиною вистави "Великий Льох", improv group "Пан Коцик".

Хедлайнерами першого дня стане Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, а другий день закриватиме Кімнатне шоу від театру "Прекрасні квіти".

Під час фестивалю відбуватиметься онлайн трансляція подій з дрону.

Вхід вільний.

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 3 вересня - 4 вересня, с 11:00 по 23:00


Концерт Shortparis + H.Soror

 

Учасники гурту Shortparis виросли на задвірках, в червоно-білих снігах Сибіру. З дитинства вони хаотично ковтали Прокоф'єва, Шумана, Верді і "андеграундний" французький шансон минулого століття. А наївшись, взялися шукати нову форму російської музики. Їхні пісні - це яскравий експеримент на стику сибірського шаманізму і семплерних ритмів із живим басом і барабанами, плачем обрядової народної поезії, з фальцетом, перехідними в істерику і навіть агресію.

Де: L'uft Underground Club

Коли: 4 сентября, 20:00

Ціна: 70 - 100 грн 


Завтра буде краще: виставка Тадеуша Рольке

У виставковому просторі Центру міської історії (вул. Академіка Богомольця, 6) відкривається виставка, де можна побачити світлини польського фотодокументаліста Тадеуша Рольке. Експозиція "Завтра буде краще" складається з півсотні фотографій, які Рольке зробив у Львові та околицях у 1990 році. Експонати супроводжуются текстами істориків, які були свідками мінливих і непевних 90-х. 

50 знімків показують життя у Львові у рік розпаду СРСР: від мітинґів та демонстрацій до змін у публічному просторі та щоденному житті містян. Це фотодокументація кризи, відчуття непевності, але одночасно – рішучості та передчуття змін.

Традиційно виставка буде доповнена лекційно-дискусійною програмою для дорослих та освітньою програмою для дітей. Відкриття – о 18:00.

Де: Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Коли: 23 серпня 2016 - 29 січня 2017, 10:00

Ціна: вхід – вільний.

Про інші події читайте на афіша Львова

Читайте також: 

Без "домашки" та оцінок: які зміни чекають на львівських першокласників цього року

Неймовірна "Блакитна лагуна" на Закарпатті: як дістатися

Короткі мандрівки: що подивитися поблизу Львова за один день

Последние новости