А голову ти не забув: львівські вчителі висадили учня на кордоні в мороз

Вчителі львівської школи залишили десятикласника на морозі біля кордону

Вчителі львівської школи №98 висадили школяра вночі з автобуса, бо він не мав біометричного паспорта з собою. Педагоги з класом поїхали далі за маршрутом до Італії. Про інцидент у Фейсбук на сторінці "Батьківської ради Львівщини" мати 15-річного хлопчичка Тетяна Бойко.

"Ми помилково дали нашій дитині не біометричний паспорт, а звичайний, також діючий. Дитина виявила це перед кордоном і відразу повідомила завуча, на яку була виписана довіреність про те, що вона несе відповідальність за життя і здоров’я нашого сина", — йдеться у повідомленні Тетяни Бойко.

Скріншот допису матері, сина якої висадили вночі з автобуса, бо він не мав біометричного паспорта з собою.

Зі слів його матері, 15-річному підлітку довелося простояти на морозі до 18 годин, він дістався до будинку, змерз і був у стані шоку, а після пережитого сильно захворів.

"Мені по телефону Мних сказала, що домовилась з кимось з прикордонників, що його посадять в транспорт до Львова, але це виявились тільки слова... Наш син простояв на морозі -6 до 18 год і нікому до нього не було діла...остаточно промерзнувши, він сказав що буде шукати транспорт, щоб добратись на вокзал Чопа, який знаходиться в 7км і ми втратили з ним зв'язок..." — зазначила мати хлопчика.

Скріншот допису обуреної матері, сина якої висадили вночі з автобуса, бо він не мав біометричного паспорта з собою.

Зокрема, вона написала, що документи, навіть у дорослих людей, перевіряють ще на вокзалі Львова при відправленні, а не на кордоні.

"Чому ви, організатори поїздки, ще на Залізничному вокзалі Львова не взяли в руки паспорт і доручення кожного із 25 дітей, щоб виключити такі "форс-мажори"?!", — додала Тетяна Бойко.

Скріншот допису матері, сина якої висадили вночі на морозі з автобуса, бо він не мав біометричного паспорта з собою.

Скріншот коментарів до допису Тетяни Бойко.

Скріншот коментарів до допису матері постраждалого школяра Тетяни Бойко.

Натомість, директорка школи №98 Людмила Земба , що найбільше її турбує стан здоров’я дитини і вона готова нести відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Скріншот допису директорки школи №98 Людмили Земби, щодо інциденту на кордоні зі школярем.

"Протягом 2 годин ми перебували на кордоні України і 2 години на кордоні Угорщини. Тільки підїхавши до кордону Микола виявив, що паспорт не той. Отож, у мами було 4 години, щоб привезти паспорт і вона телефоном нас запевняла, що везе його", — повідомила директорка школи.

За її словами, ще 2 дітей мали дозвіл лише від одного з батьків, тому терміново робили дозволи і надсилали їх вайбером. Це все тривало більше 2 годин.

"Після більше двох годин очікування до нас підійшов начальник зміни і повідомив, що всі можуть їхати, крім Миколи і запевнив нас, що дитина залишиться і її передадуть батькам (на той час ми знали що мама їде бла-бла каром). Ми ще раз поговорили з мамою і впевнились, що вона погоджується на таке рішення. Дитину ми залишили зі згоди мами на начальника зміни", — зазначила Людмила Земба.

Скріншот коментарів до допису директорки школи №98 Людмили Земби.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Директорці — догана: з львівського дитсадка втік 5-річний хлопчик

"Сльози замерзли на обличчі": у львівському садочку забули дитину на морозі

Бунт у ліцеї: першокласники не ходять на уроки через агресивного однокласника

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости