Коронавірус на Львівщині: все, що відомо на 1 січня

Коронавірус на Львівщині: все, що відомо на 1 січня.

Станом на 09.00 п'ятниці, 1 січня, на Львівщині 61696 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. Читайте всі новини Львова за сьогодні

З початку пандемії на Львівщині померли 1781 людей, 46697 — одужали.

"За вчорашню добу лабораторні центри провели 1560 ПЛР-тестів, з них позитивні – 428. Серед них львів’ян – 164", – йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

Як повідомила заступниця міського голови Львова та керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, у 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 75 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні — 61 пацієнт, у лікарні швидкої медичної допомоги — 215 пацієнтів, у 5-тій міській клінічній лікарні — 62 пацієнти, у 4-тій міській лікарні — 3 пацієнти, у пологовому — 6 пацієнтів.

"Загалом в стаціонарах перебуває 422 особи: 322 з них має Covid-19, 34 — у реанімації, 15 осіб підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу поступило 28 осіб, виписано — 27 осіб", — розповіла Слічна.

Завідувач першого хірургічного відділення львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. За його словами, до Клінічної лікарні останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Як раніше писав VG Львів, львів’янка Наталія Чирич вдруге захворіла на коронавірус. При чому, під час другого разу почувалася значно гірше, ніж під час першого. Жінка детально розповіла свою історію хвороби і те, як лікувалася. 

Последние новости