Опера "Травіата"

Афіша - Театри - Опера "Травіата"

Афіша - Театри - Опера "Травіата"

Опера на 4 дії

Дія І

Середина ХІХ століття, Париж. Осінь. Куртизанка Віолетта влаштовує один із вечорів у своєму салоні. Їй представляють юнака, що недавно приїхав у Париж із провінції, Альфреда Жермона, що справляє враження більш уважного і чуйного, ніж її супутник барон Дюфаль. Він промовляє палкий тост про любов.Залишившись із Віолеттою на самоті, Альфред освідчується їй у коханні і намагається переконати її змінити спосіб життя. Вона пояснює Альфреду, що не вміє любити і дає йому квітку камелії, яку Альфред повинен повернути, коли та засохне.Гості розходяться. Віолетта майже готова прийняти почуття юнака, але намагається відігнати нові емоції і переконує себе, що матеріальні блага їй ближчі. 

Дія ІІ

Альфред і Віолетта живуть у заміському будинку. Випадково Альфред довідується, що його кохана таємно розпродає своє майно, щоб забезпечити їхнє життя. Присоромлений, він повертається в Париж з надією поліпшити фінансове становище. Поки він відсутній, Віолетту відвідує батько Альфреда, Жорж Жермон, який вважає, що куртизанка псує репутацію його сина; він говорить, що наречений його дочки (сестри Альфреда) погрожує, що розірве заручини, якщо Альфред не розійдеться з Віолеттою. Тому Жорж Жермон вимагає у Віолетти припинити любовні стосунки з його сином. Віолетта знає, що вона хвора на туберкульоз і незабаром помре, тому погоджується. Вона їде, залишивши Альфреду прощальний лист. Альфред спочатку вважає, що вона покинула його через гроші, однак із прочитаного листа довідується, що Віолетта вирішила повернутися до старого способу життя.Жорж Жермон вмовляє сина повернутися додому, але той не погоджується. Зненацька він знаходить запрошення на бал від подруги Віолетти Флори Бервуа. Альфред поспішає до Флори, щоб помститися за зраду. 

Дія ІІІ

Бал-маскарад у палаці Флори. Віолетта входить під руку з бароном Дюфалем, сумна через розрив із коханим. Серед переодягнених гостей є і Альфред, якому щастить у грі в карти. Альфред шукає сварки з бароном. Коли гості розходяться по інших залах, Віолетта просить Альфреда покинути бал, побоюючись за його життя. Він згодний піти лише в тому разі, якщо вона піде з ним. Віолетта відмовляється, говорить, що любить Дюфаля. Ревнивий Альфред збирає в залі всіх гостей і привселюдно ображає Віолеттту, кинувши їй в обличчя виграні гроші як плату за кохання. Віолетта непритомніє. Жорж Жермон дорікає синові за такий вчинок. Дюфаль викликає Альфреда на дуель. Віолетта засмучена, тому що не може сказати Альфредові правду. 

Дія ІV

Лютий. Стан Віолетти сильно погіршився, вона наказує роздати всі гроші біднякам. Жорж Жермон пише в листі, що під час дуелі його син поранив барона, тому повинен був на якийсь час виїхати за кордон, але незабаром повертається. Жермон-старший зізнався, що це він змусив Віолетту покинути Альфреда. З відкритого вікна чуються пісні паризького карнавалу.Раптово приїжджає Альфред. Закохані щасливі, будують плани на майбутнє. Раптом сили залишають Віолетту. Альфред присягається їй у коханні, вона ж дарує йому медальйон, який повинна носити майбутня наречена Альфреда. Віолетта помирає на руках коханого. 

Купити квитки на Опера "Травіата"

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах