Опера "Шарлотта" від канадської театральної компанії

Афіша - Театри - Опера "Шарлотта" від канадської театральної компанії

Афіша - Театри - Опера "Шарлотта" від канадської театральної компанії

Опера "Шарлотта" від канадської театральної компанії пройде у театрі "Воскресіння" 27 червня.

Tрикольорова вистава з музикою – це амбіційний, гнучкий жанр музичного театру.

"Шарлотта" базується на житті та мистецтві Шарлотти Саломон, єврейської художниці, яка виросла у Берліні під час встановлення нацизму, і під тінню сімейної трагедії. Шарлотта Саломон була драматургом без сцени, письменником графічних романів. Вона була молодою жінкою, яка намагалась встановити свій голос та підтвердити своє існування. Вона написала майже 800 картин гуашшю між 1941 і 1942 роками, ховаючись від нацистів на півдні Франції.

Вона переосмислювала своє життя як “Зингшпіль” з діалогом, музичними композиціями та яскравими, живими образами. Перед її депортацією до Аушвіца, у віці 26 років, носячи у своєму лоні дитятко, вона передала картини місцевому лікарю з повідомленням: “Потурбуйся про це … це все моє життя”.

У червні 2017 року, через 100 років після народження Шарлотти Саломон, було відкрито “Зингшпіль” на фестивалі Luminato у Торонто та на всесвітній виставці сценічного дизайну World Stage Design в місті Тайбей. Вистава була дуже своєчасною. Художня відповідь Шарлотти на вигнання та пригнічення, її розуміння цілісності, в той час, як світ навколо неї розпадається, надихає багатьох людей у сьогоденні.
 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах