Рок-опера "Ірод": у Львові такого формату ще не було

фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Дозвілля та їжа
17 березня 2015 17:49

У Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться прем’єра рок-опери "HEROD" ("Ірод").

У не дуже звичному для Львова форматі театр представить музичну постановку за твором композитора Ігоря Поклада в аранжуванні Олексія Коломійцева та за п'єсою Олександра Вратарьова.

Дітовбивця Ірод, тиранічний цар Іудеї, який понад усе на світі прагнув влади та безкомпромісного володіння всім світом ...  Врешті-решт, вбиває навіть тих, кого любить, і божеволіє від самотності.

фото з сайту kerch-museum.com

фото з сайту kerch-museum.com

Олександр Вратарьов, український поет та драматург, є автором кількох сотень популярних українських естрадних пісень.

"В рок-опері "Ірод" митець звертається до методів постійного нагнітання експресії, що дозволяє виділити "Ірода" як окремий зразок втілення рис експресіонізму у рок-оперному жанрі. Цей музичний твір став етапним твором не тільки для творчості самого композитора, а й для українського музичного театру в цілому", - вважають автори вистави.

 Довідка

Ігор Поклад - український композитор, Заслужений діяч мистецтв УРСР (1989), народний артист України (1997), лауреат Шевченківської премії (1986), член НСКУ.

"Композитор Ігор Поклад - живий класик сучасної української пісні. З піснями Ігоря Поклада багато виконавців в 70-ті, 80-ті, 90-ті роки і вже 21-му столітті здобували і здобувають найвищі нагороди на престижних міжнародних конкурсах. Достатньо згадати Руслану, яка з піснею "Дикі гуси" здобула на "Слов'янському базарі" Гран-прі або Тіну Кароль, яка стала лауреатом в Юрмалі з піснею "Зелен-клен".

Крім пісень Ігор Поклад написав музику до десятків мюзиклів та оперет, багатьох кіно- та мультфільмів", - інформує  сайт композитора.

 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Best Quest у Львові: дізнайся нові факти про місто 

Львівський проект "Світ добра" - переможець всеукраїнського конкурсу

Цього тижня у Львові відкриють кіноцентр

Дізнайся, як долучитися до акції "Подаруй Львів своїм рідним" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах