Вихідні у Львові: 10 локацій для настрою

Фото : artemgukasov.uol.ua

Фото : artemgukasov.uol.ua

Дозвілля та їжа
19 березня 2015 07:03

Знову весна і цілих два вільних від роботи дні! Сонце ще не піднялось так високо, щоб дозволити собі вік-енд на природі, проте і в місті з усіх усюд чути легіт справжніх весняних вітрів. А разом з ними починає нуртувати і культурне та музичне життя міста. Яким воно буде  цими вихідними, дізнавався Vgorode.

СУБОТА

День поезії в сквері Св. Юра

фото:postup.brama.com

фото:postup.brama.com

Для того, щоб простір жив – його потрібно наповнити змістом, впевнені організатори поетичного дня під відкритим небом. Тим більше, що 21 березня – Всесвітній день поезії. З такої нагоди львів’ян запрошують завітати до скверу Св. Юра, попити чаю, прочитати вірші і можливо навіть під тиху приємну музику.

Давно такого у Львові не було, так що нові емоції будуть безперечно. Бо на велелюдді світ сприймається інакше і всі турботи відходять на задній план.

Тож, не пропустіть поетичного зібрання і зігрійте своє серце силою поетичного слова!

Де: Сквер Св. Юра

Коли: 12:00

Вхід: вільний

Medidans (5-e занурення)

фото:afishalviv.net/

фото:afishalviv.net

Пориньте в світ танцю, станьте самі ним і забудьте того, хто танцює, закликають організатори танцювальної вечірки. Адже танець увійшов у світ як техніка медитації та був засобом досягнення екстазу.

Користь танців незмінна і очевидна. Вони піднімають настрій до абсолютного максимуму. Природна пластика, якою наділена практично кожна людина, дає щасливу здатність самовираження.

Єдина найголовніша порада від провідних фахівців - ніколи не починати заняття танцями під сумну музику, інакше вам забезпечено песимістичний настрій на найближчий період. Ну але ж на  львівських вечірках такий момент просто неможливий!

Навіть при наявності значних життєвих труднощів, все одно танцюйте і отримуйте всю користь від танцювальних рухів. Життєрадісні мелодії вам допоможуть. У момент звучання веселої музики ваша підсвідомість записує у підкірці мозку виключно позитивні емоції, які будуть супроводжувати вас протягом тривалого часу. Тож, не баріться - і мерщій на танцювальну вечірку, де звучатиме музика від Derrick, Tonika, Garry Shumoff, Oceantide, Terry Orton.

Де: Нічний клуб Undegraund

Коли: 22:00

Вартість квитків: 50 грн.

Бах Маратон

фото:tram.lviv.ua

фото:tram.lviv.ua

Бах Маратон у Львові – це 24 години живого виконання творів Йоганна Себастьяна Баха одночасно в декількох локаціях міста музикантами з України та з-за кордону.  

Ця масштабна музична подія присвячена святкуванню 330-ї річниці від дня народження визнаного Генія Музики.

Музиканти з різних куточків світу об`єднаються, щоб відзначити цю визначну дату.

Бах Маратон у Львові стане внеском у наймасштабнішу всесвітню ініціативу в історії класичної музики - BachintheSubwaysDay

Загалом участь в Бах Маратоні в нашому містіу візьмуть близько 600 музикантів з України, Бельгії, Польщі, Німеччини, Латвії.

В день проведення Бах Маратону буде встановлено рекорд України з найтривалішого живого виконання творів Й.С. Баха.

Безсмертні твори славетного композитора в цей день можна буде почути в кав’ярнях і ресторанах, готелях, торгівельних центрах і громадському транспорті Львова.

Ready! Steady! BACH!

Де: Львівська обласна філармонія, Будинок органної  та камерної музики, зал Палацу Потоцьких та інші локації міста

Вартість квитків: 50 грн – абонемент на події у Філармонії та Палаці Потоцьких

 Весняний інді-концерт в Субкультурі

фото: popsugar.com

фото: popsugar.com

Інді-настрій, построковий звук і романтичний фльор даруватимуть  у цей вечір молоді і перспективні –Pleso (Львів), Siberian Sun(Ужгород)  The Indie Sunners(Львів).

Інді-рок, як бачимо, тепер добрався і до України!

Поєднавши своє звучання з європейским баченням музики хлопці пізнали справжній смак цих ритмів. Адже інді - від кореня слова "незалежний" і до звучання! Отож на вечорі чекають саме на таку молодь, яка любить і незалежну музику, і незалежний настрій і построковий звук!

Де: Арт-паб СубКультура

Коли: 20.00

Вартість квитків: передпродаж -35 грн.; в день концерту – 40 грн.

 Скандальна виставка плакатів Васілія Слонова

фото:zaxid.net

фото:zaxid.net

Артур Клосе презентує виставку Васілія Слонова, який належить до еліти найбільш впізнаваних у світі незалежних сучасних митців Росії.

П’ять разів російська влада закривала його виставки. Проте найбільший скандал викликали його сатиричні плакати, що   експонуються зараз в Музеї ідей у Львові.

Виставку плакатів Слонова довелось закрити і в Музеї сучасного мистецтва в Пермі, крім цього було одразу ж звільнено директора музею - Марата Гельмана. 

Гельман заснував цей музей, завдяки чому провінційне сіре місто перетворилось на Центр сучасного мистецтва. Але незважаючи на всі його заслуги, він втратив роботу через те, що дозволив експонувати плакати в своєму Музеї. Не допомогло навіть те, що Гельман колись був радником Путіна, і зокрема, завдяки йому Путін став тим, ким є зараз. 

Ці плакати показують, наскільки катастрофічною є зараз ситуація в Росії.

Де: Музей Ідей

Вхід: вільний

Опера "Аїда"

фото:www.yusypovych.com

фото:www.yusypovych.com

Опера на 4 дії. Мова виконання: мова оригіналу.

У палац фараона в Мемфіс прийшла звістка про навалу ефіопів. Начальник урядової охорони Радамес мріє про славу полководця. Як винагороду за перемогу він попро­сить звільнення своєї коханої Аїди, полонянки фараона. Його мрії перериває Амнеріс, яка давно закохана в Рада­меса. Вона здогадується про його любов до рабині. По­стійний неспокій Аїди підсилює підозріння Амнеріс.

Фараон урочисто повідомляє про волю богів: єгипетські війська поведе Радамес; всі благословляють його на бит­ву.

Аїда в тривозі, в її душі розгорається тяжка боротьба між любов'ю до Радамеса і страхом за батька - вождя ефіопів Амонасро.

Де: Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької

Коли: 18:00

НЕДІЛЯ

Урочиста академія з нагоди 60-річчя Ігоря Білозіра

фото:lviv.vgorode.ua

фото:lviv.vgorode.ua

Ігор Білозір – дивовижної сили композитор-лірник, самобутній, неповторний талант, який дав Україні і світові десятки й десятки чарівливих пісень, пісень невмирущих.

У небесах тих пісень незгасно палахкотить проміння нашої пам’яті про Ігоря Білозіра.

Оксана Білозір, Мар’ян Шуневич, ВІА "Ватра" 80-х років, гурт "19-й клас – до 60-річчя від дня народження видатного композитора Ігоря Білозіра на сцені Львівської обласної філармонії.

На слухачів чекатимуть пісні з власного репертуару виконавців, присвячені пам’яті Білозіру, відомі хіти композитора, а також несподівані дуети та тріо.

Академічний молодіжний симфонічний оркестр "INSO-Львів" виступить під батутою Володимира Сивохіпа.

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 15:00

Вартість квитків: 60-300 грн.

Концерт Колоса (Фіолет) та Piano у Львові

фото:http://slovovolyni.com/

фото:slovovolyni.com

Всеукраїнський тур "Як я живу" - презентація нового альбому сольного проекту Колоса, вокаліста гурту "Фіолет" за участю Колі Тимощука. Спеціальний гість - гурт PIANO

Колос, він же Сергій Мартинюк, лідер та вокаліст українського гурту "ФІОЛЕТ", вирушає у всеукраїнський тур зі своїм сольним проектом.

Музикант наприкінці 2014-го року презентував першу частину альбому "Як я живу". Акустичний формат концертів, до якого вже звикли шанувальники творчості сольного проекту Колоса, традиційно проходитиме спільно з Коліком Тимощуком, гітаристом "ФІОЛЕТу".

Концертна програма міститиме все краще за роки існування проекту + пісні з нового альбому. Також, як розповів музикант, готуються деякі сюрпризи. 

Концертна мапа складається з близько 20-ти українських міст, серед яких, як великі міста (Київ, Львів, Харків, Одеса та ін.), так і районні центри (Острог). Географія охоплює більшість регіонів України.

"Поки ФІОЛЕТ займається творенням нового альбому, я дещо активізував діяльність сольного проекту, життєдіяльність якого намагаюся справно підтримувати. Люблю акустику. Люблю людей, які люблять нашу акустику. Люблю мандри рідною країною. Люблю нові міста. Відтак, всіх наших шанувальників запрошую на березневі концерти. Буде смачно і близько. Тим паче, нам є про що поговорити!", - зазначив Колос.

Де: Перша Львівська медіатека

Коли: 18:00

Вартість квитків: 60-80 грн.

Опера "Севільський цирюльник"

фото:vchasno.com

фото:vchasno.com

Комічна опера на 3 дії.

Нічну тишу однієї з вулиць Севільї порушує серенада. Це граф Альмавіва, який видає себе за бідного юнака Ліндора, розповідає про своє кохання до красуні Розіни. Дівчина чує серенаду, але вийти на побачення не може, бо опікун, лікар Бартоло, пильно стежить за нею. Справа в тому, що старий сам надумав одружитися зі своєю вихованкою. На допомогу закоханим приходить цирульник Фігаро - хитрий, кмітливий і дотепний витівник.

Повертається Бартоло з вартою, але вже пізно. Розіна стала дружиною Альмавіви. І старий лікар змушений приєднатися до загального гімну краси і молодості.

Де: Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької

Коли: 18:00

Вартість квитків: 40-200 грн.

Балет "Даремна обережність"

фото:vchasno.com

фото:vchasno.com

Балет на 2 дії

За мотивами П.Гертель. Лібретто: Ж. Доберваля.

...Дочка  працівниці ферми Марцеліни Ліза кохає бідного селянина Колена, але зустрічаються вони таємно від матері, яка прагне віддати дочку за глуповатого Нікеза, сина багатого відкупщика Мішо...

Де: Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької

Коли: 18:00

Вартість квитків: 40-200 грн.

Читайте ще у нашій Афіші:

Дитяча афіша

Театральна афіша

Виставкова афіша

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

,

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах