В суботу відкриється соціальна кав’ярня, їжу для якої готуватимуть самі містяни

Новина - Дозвілля та їжа - В суботу відкриється соціальна кав’ярня, їжу для якої готуватимуть самі містяни

Новина - Дозвілля та їжа - В суботу відкриється соціальна кав’ярня, їжу для якої готуватимуть самі містяни

Дозвілля та їжа
29 травня 2015 15:33

У суботу, 30 травня, у Львові відкриють соціальну кав’ярню просто неба із назвою "У сусідів". Відкриття кав’ярні на площі святого Теодора заплановане на 15:00, далі вона працюватиме із 09:00 по 22:00.

"У кав’ярні, створеній разом з мешканцями і мешканками Підзамча, можна спробувати приготовану місцевими мешканцями їжу, послухати відібрану зі любов’ю музику, подрімати в сієсту під деревами, почитати книжки, відвідати лекцію, майстер-клас, концерт або організувати власну подію", зазначили організатори.

У програмі відкриття закладу – виступи гурту Оленки та Гич Оркестру, а також майстер-класи із оздоблення та декорування.

Особливість кав’ярні просто неба у тому, що страви для неї готуватимуть мешканці Підзамча за сімейними рецептами. Як розповіла співорганізаторка проекту Анна Хвиль, продаватимуть їжу та напої самі організатори та мешканці Підзамча.

"Ціль нашої кав’ярні – познайомити всіх львів’ян із домашніми рецептами найстарішого району у Львові. До середини жовтня кав’ярня стоятиме на площі св. Теодора. Проте ми хочемо кожного року переносити її на нове місце",- сказала Анна Хвиль.

Ціни на каву коливатимуться в межах 10-16 гривень, а на солодощі – від 10 до 30 гривень. За виручені кошти організатори планують провести цьогорічний "Фестиваль сусідів на Підзамче".

Нагадаємо, у вересні минулого року відбувся "Фестиваль сусідів на Підзамче". Впродовж двох днів підзамчани обмінювались майстерними навичками, пригощали одне одного домашніми стравами, а також виступали і слухали музику.

Програма активностей:

З 15:00 до 18:00 мешканці та гості площі прибиратимуть і прикрашатимуть простір, організовуватимуть та братимуть участь майстер-класах з виготовлення декорацій, вуличних спортивних іграх, а також настільній грі "Підзамче", розробленій у співпраці ініціативної групи "Йота" та Центру міської історії.

Музична програма:
16:00-17:30 перша музична підбірка від Анти-Радіо "Лугальбанда" та автора путівника по Підзамчу Андрія Бондаренка
18:00 - 19:00 гурт Оленки/Olenky
19:00 - 20:00 друга музична підбірка від Анти-Радіо "Лугальбанда"
20:00 - 22:00 Гич Оркестр.

"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок

ВелоЛьвів: де у місті взяти ровер в оренду та скільки це коштує

Безкоштовне місто: де у Львові подивитись кіно та позайматися йогою на свіжому повітрі

Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові

Джерело

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах