"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок

фото:www.coffeefest.lviv.ua

фото:www.coffeefest.lviv.ua

Дозвілля та їжа
29 травня 2015 11:18

Попереду три вихідних дні  - святкуємо Зелені Свята. А оскільки  і вихідні, і свята в один період, то, безумовно, треба  добре відпочити,  набратися позитиву, погурманити і розважитись. Тим більше, напередодні  сонячного літа і в передчутті омріяної відпустки.

У  ці дні в місті - справжній каскад розваг, цікавих атракцій, концертів та імпрез. Де буде найцікавіше і  чого не пропустити, як завжди, підкаже Vgorode .

 

Субота 30 травня


Свято Казки в Парку культури


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото

фото:http://lvivskansen.org/

Казкове сімейне свято очікує  львів’ян на Зелені Свята. Улюблені українські та   казки з усього світу оживуть у  Парку відпочинку. 

Біля естрадної сцени в рамках ІІ-го Загальноміського дитячого свята казки розташують 18 тематичних майданчиків.

"Колобок", "Івасик-Телесик", "Рукавичка", Котигорошко", "Лис Микита", "Капітошка",  "Царівна-жаба", "Червона шапочка", "Кіт у чоботях", "Лікар Ай-болить",  "Гаррі Поттер", "Білосніжка і 7 гномів", "Аліса в країні чудес", ковбої та інші персонажі тішитимуть юних львів’ян та їх батьків.

Тим часом, на сцені Парку можна буде спостерігати театрально-музичну подорож казковими мініатюрами від вихованців дитячих клубів Львова.

О 15.00 годині для всіх відвідувачів покажуть виставу лялькового театру.

Вигадати й власноруч створити персонажів, отримати казкові вітання буде нагода на творчих майстер-класах від дитячих клубів Львова. На згадку про свято - казкові світлини  робитимуть вихованці гуртка "Фотодей" Галицького району.

Вхід - вільний, усі майстер-класи - безкоштовні. Хто прийде на свято в костюмі свого улюбленого казкового героя - отримає подарунок від організаторів.

Де: Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького, вул. Болгарська, 4

Коли: 30 травня 12.00-16.00

Вхід вільний


  "Всеукраїнський велодень" у Львові


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 1

фото:vk.com.velodenlviv

"Всеукраїнський Велодень" – загальноукраїнське свято, яке об'єднує тисячі велосипедистів України в спільному велопараді центральними вулицями міст. 

Учасники акції, незалежно від віку та стилю їзди, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів, у відповідності до європейських стандартів.

Львів’ян та гостей міста запрошують взяти активну участь у Велодні. Окрім заїзду вулицями міста, запланована також цікава розважальна програма – велопікнік та велопоказ. Учасники спеціально просять не одягати на забіг спортивний одяг, аби ще раз підкреслити, що велосипед – це транспортний засіб.

Програма:

10:30 – збір учасників заїзду біля Оперного театру.

11:00 – старт заїзду вулицями міста.

Маршрут: проспект Свободи, проспект Шевченка, вул. Саксаганського, площа Петрушевича, вул. Зелена, вул. Сихівська, проспект Червоної Калини, вул. Хуторівка, вул. Наукова, вул. Кульпарківська, вул. Антоновича, вул. Митрополита Андрея, вул. Устияновича, вул. Соломії Крушельницької, вул. Січових стрільців, проспект Свободи.

Колону супроводжуватиме ДАІ.

Де: Проспект Свободи

Коли: 30 травня 10.30 год.

 

Також В суботу відкриється соціальна кав’ярня, їжу для якої готуватимуть самі містяни


          Фестиваль для сім’ї "Мамазліт"


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 2

фото:ua.teddyclub.org

На фестивалі для всієї родини "Мамазліт" всі учасники матимуть змогу провести весело і змістовно своє дозвілля і Зелені Свята на свіжому повітрі з друзями і найближчими людьми.

 На гостей фестивалю чекають розваги в колі своєї сім’ї: пікнік на зеленій галявині, ярмарок товарів від вітчизняного виробника, майстер-класи для дітей різного віку, спортивні ігри та активності - для татусiв і синів, зона краси - для мам і доньок, знайомство з власниками малих виробництв Києва.

Організатори потурбувались  про смачну і поживну їжу, розваги та цікавинки для дітей і дорослих, яскраві фото на згадку, зручні місця для годування з можливістю переповивати немовлят.

Господарі  свята рекомендують брати з собою килимки для пікніка.

"Не проходьте повз "сердець добра", адже "Мамазлiт" допомагає дітям! Всі кошти, зібрані в цей день, ми передамо на благочиннiсть", - розповіли організатори заходу.

Де: готель Kavalier Boutique Hotel

Коли: 10.30 год.

Вартість квитків: 50 грн - для дорослих, для дітей - безкоштовно.

Квитки можна придбати на мiсцi.

Тел: 050-358-33-09.

Facebook:https://www.facebook.com/MamasletKiev.

Instagram: http://websta.me/n/mamaslet


Сніданковий ярмарок


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 3

фото:facebook.com.events.456926044481076

Вперше у Львові великий ранковий пікнік зі сніданками різних країн світу. Свіженькі круасани і оригінальні канапе, традиційні та екзотичні омлети, легкі десерти та безліч іншого. 

Щовихідних, впродовж літа, парк Костюшка (Івана Франка) перетворюватиметься на затишну галявину, де можна буде у невимушеній атмосфері відпочити від робочих буднів, поспілкуватися з друзями, провести час із родиною і навіть з сусідами, а також відкрити для себе фестивальну кухню нового формату.

 Запашними напоями для бадьорого ранку частуватиме "Кава на шпацер". На охочих дізнатися більше про молекулярну кухню - чекають кулінарні майстер-класи від KitchenLab. А дітлахів екологічно чистими іграшками бавитиме Ігротеко. 

Читайте також: У Львові цими вихідними стратують джазові сніданки у парку

Де: парк імені Івана Франка, вул. Університетська

Коли: 30 травня 10.00

Facebook https://www.facebook.com/events/456926044481076


Ювілейний концерт гурту "ТІК"


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 4

фото:inter.ua

До свого 10-літнього ювілею гурт "ТІК" виступлять з концертом на Арені Львів.

Ювілейний тур рок-гурту отримав назву однойменної пісні - "ЛЮБИ ТИ УКРАЇНУ", композиції, яка стала символом і набула особливого значення для кожного українця. Ця пісня стане головним лейтмотивом усього концертного туру.

"Кожною піснею, кожною нотою - ми весь цей час зізнавалися в коханні до України, - каже лідер гурту Віктор Бронюк, - Зараз потрібно робити, все що можеш, щоб підтримати країну, щоб змінити щось на краще. І ми теж робимо те, що у нас виходить найкраще - співаємо на славу цьому народу, на славу усій Україні".

Де: Арена "Львів"

Коли: 30 травня 19.00

Вартість квитків: 80-200 грн.


 Гумор-шоу "Вар’яти"


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 5

фото: http://varyatu.com.ua/

Перше україномовне гумор-шоу "Вар’яти" представляють чергову вечірку веселих жартів та мініатюр! Буде весело до сліз, настрій – аж задуже!  Улюбленці  львівської публіки налаштовані на хороший гумор і  позитивні емоції, які подарують публіці цього вечора.

Після завершення гумор-шоу всі бажаючі можуть залишитись на дискотеку безкоштовно.

Де: Клуб Picasso, вул. Зелена,88

Коли: 30 травня 20.00

Вартість квитків: з місцем за столиком – 100-250 грн., без місця -70 грн.


Воркшоп: розвиток Парку культури


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 6

фото:facebook.com.events.829041927168723

Вже на цих вихідних архітектори, дизайнери, маркетологи та небайдужі мешканці розроблятимуть проект розвитку парку відпочинку. “Парк поступово оновлюється кожного дня. Але необхідно мати чітке бачення, яким він повинен бути через 10-15 років. Для цього залучаємо спеціалістів та мешканців, які складуть конкретний план ревіталізації парку”, - зазначив директор парку, Олександр Молодий.

Почнуть розробляти конкретний план розвитку парку вже у суботу, тоді розпочнеться дводенний воркшоп. На цей захід вже зареєструвалися 33 учасники різних спеціальностей та активні мешканці. Реєструючись учасники вказали кілька ідей, які вони розвиватимуть під час воркшопу: прокат електровелосипедів, вечори відпочинку після 40, реанімація кінотеатру "Дружба", створення зеленого урбан-простору у центральній частині міста та безліч інших.

Де: Парк культури, вул. Болгарська,4 (приміщення адміністрації парку)

Коли: 10.00 (31 травня о 17.00 в URBAN бібліотека відбудеться презентація проектів)

 

Неділя, 31 травня


  ХХХIV Міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози"


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 7

                                            фото: фото philharmonia.lviv.ua                              

До 7 червня, галицька публіка матиме змогу послухати музикантів з десяти країн світу і  насолодитися майстерністю виконавців.

Цьогоріч фестиваль проходитиме під гаслом "Класика для миру".

На сцені Львівської філармонії виступлять музиканти з десяти країн: України, Азербайджану, Іспанії, Нідерландів, Німеччини, Румунії, США, Франції, Швейцарії і Швеції. Директор філармонії відзначив, що на знак підтримки України вони погодились виступати абсолютно безкоштовно.

Фестиваль відкриє увертюра-фантазія "Ромео і Джульєтта" Петра Чайковського, симфонічна сюїта Миколи Римського-Корсакова "Шехеразада", симфонія-концерт для віолончелі з оркестром.

Вперше під час фестивалю виконають маловідомі концерти для двох скрипок і струнного оркестру Антоніо Вівальді. Німецький віолончеліст Еміль Ровнер виступить із Академічним симфонічним оркестром під батутою Іллі Ступеля, а в наступній концертній програмі із Академічним камерним оркестром "Віртуози Львова" Еміль Ровнер виступить як віолончеліст, диригент та баритон.

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 19.00

Вартість квитків: 40-120 грн.


 Перший міжнародний фестиваль української ретро-музики


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 8

фото:facebook.com.BohdanVesolovsky

В рамках першого міжнародного фестивалю української ретро-музики ім. Б. Весоловського в місті відбудуться унікальні заходи:

Конкурс молодих виконавців (14.00)

Прем'єра документального фільму Бонді або повернення Богдана Весоловського (19.00)

Виступи переможців конкурсу (20.30)

Благодійний бал Бонді (21:30) - танго-забава, благодійний аукціон, глядацький конкурс - найвишуканіша сукня фестивалю (стиль ретро 1930-х), автограф-сесії зірок. 

Зібрані кошти підуть на лікування поранених бійців АТО.

Після конкурсної програми і виступу переможців відбуватиметься Благодійний бал Бонді, родзинкою якого стане танґо- забава і майстер-клас танґо від Барріо де Палермо.

Зірки фестивалю (Illaria, Kiev tango project, Соломія Вітвіцька, Василь Бокоч, ВолодимирЛуців (Великобританія) та ін. проведуть автограф-сесії. Але найголовніше те, що вони запропонують “зіркові” речі на благодійний аукціон, і Ви зможете долучитися до допомоги нашій армії, придбавши унікальні раритети, такі як платівки Богдана Весоловського, його прижиттєві видання нот, зіркові аксесуари чи просто постер фестивалю з автографами його переможців і зіркових гостей. А ще Ви зможете виграти приз за найкращу стильну ретро-сукню вечора. 

Головний лот - платівка "Зірка"(1967), графіка з якої стала символом фестивалю!

Ретро-антураж фестивалю ім. Богдана Весоловського біля Львівської опери 1 червня органічно доповнять партнери з авто-фан-клубу ЗАЗ-Козак. Зіркові "парсуни" приїдуть до опери на таких BMW, Peugeot і Berlina.

Де:Event Hall "Кіно", просп. В.Чорновола,2

Коли: 14.00

Вартість квитків: від 100 грн.


   Дитячий велопробіг "Малеча на роверах"


"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок фото 9

фото:home-ledi.ru

На проспекті Свободи відбуватиметься дитячий велопробіг "Малеча на роверах". Дітлахів на святі забавлятимуть аніматори, передбачені гостинці та фейс-арт, а всі присутні отримають хороші емоції. Переможцям гарантовані приємні подарунки.

"Запрошуємо діток віком від 4 до 11 років з власними велосипедами взяти участь у велопробігу. Заїзди відбудуться у трьох вікових категоріях: від 4 до 5 р., від 6 до 8 р. та від 9 до 11 р.

 Переможець у кожній віковій категорії отримає цінний подарунок.

Разом з тим - кожен учасник заїзду отримає ще й солодкі та корисні подарунки від партнерів заходу", – розповіли організатори.

Де: Проспект Свободи

Коли: 14.00 – 16.00

Ще більше читайте у нашій Афіші:

концертна афіша

виставкова афіша

театральна афіша

дитяча афіша

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах