На Львівщині відбувся фестиваль "Woodstock Ukraine" (відео)

фото з сайту vk.com

фото з сайту vk.com

Дозвілля та їжа
10 серпня 2015 18:21

У Свіржі цими вихідними відлунав фестиваль "Woodstock Ukraine". Музичне свято в Україні відбулося четвертий рік поспіль. Перші два роки фестиваль відбувався на Вінничині та Одещині. Та вже другий рік поспіль їх збирає замок у Свіржі, що на Львівщині. Woodstock щороку, кажуть, розростається втричі.

 

Пострибати під хмельницький гурт "Безодня", білоруські "Akute" та "Дай дарогу", польську "RAGGAFAYA" чи наш "От Вінта" приїхали гості з Мексики, Німеччини, Італії, Іспанії та навіть, жартують, з Місяця.    

"Ми фестивальщики зі стажем. Обожнюєм фестивалі – це круто! Радимо всім їхати на Woodstock – це класно", – розповіли гості із Сокаля Олена та Володимир.

Український фестиваль рівняється на польський "Woodstock", якому вже понад двадцять років. В нас, як  і в них, вшановують волонтерів.  

"Послання фестивалю – це мир, дружба, музика. Ми намагаємося розбавити наші сірі будні. І в подяку волонтерам, волонтерам "Серце до серця", в подяку всім людям, які роблять добро на цьому світі, в нашій країні, зробити для них безкоштовний відпочинок, щоб вони могли безкоштовно відірватися на фестивалі", – додала керівник піар-відділу фестивалю "Woodstock Ukraine" Марина Ятленко.

Адже торік та позаторік волонтери допомогли дітям з вадами слуху та зору, закупивши слухові апарати. Цьогоріч – реанімаційне обладнання.  

"Минулого року зібрали 2 млн 700 гривень, цього року 2 млн 300 грн – це по всій Україні. І по розподілу кожна область, на яку суму зібрала коштів, на ту ми закуповуємо і ставимо обладнання. В безплатне користування у лікарню", – розповіла голова правління "Серце до серця", організатор фестивалю "Woodstock" Євгенія Баранська.

Поляки пригадують перший свій "Woodstock" : 1995 рік, поблизу Гданська, вісім тисяч  фестивальників. 

"Люди дуже відкриті, дуже веселі, та дуже шалені. Повні енергії.  В Україні ще трішки спокійніше", – зазначив гість фестивалю (Польща) Міхал Сікора.

У них, кажуть, гуляти приїжджають за два тижні наперед фестивалем.

"Може не мільйон, а тисяч 700 -800 на польському "Woodstock" буває. А тут є , може, 10-15 тисяч. Тут краще, бо родинна атмосфера.  А я вам підтверджу таке: я тут перший раз на українському "Woodstock". Я - поляк. Серцем відчуваю себе поляком. Але на українському "Woodstock" відчуваю себе суперсько, як ніколи на жодному фестивалі за кордоном", – розповіли гості фестивалю (Польща) Войтек Вуйцік і Адам Маршалек.

На "Woodstock Ukraine" теж бавилися до глибокої ночі.

Джерело: zaxid.net

 Львів у новинах: 

Яким буде цьогорічне Свято сиру і вина у Львові

Закохана пара у чорному BMW дарувала квіти жінкам та військовим 

У Шевченківському гаю львів'ян пригостять хлібом за давніми рецептами

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах