У Львові на перетині вулиць Петлюри та Садової з'явиться ще один громадський простір

фото з сайту galnet.org

фото з сайту galnet.org

Дозвілля та їжа
09 вересня 2015 18:03

Цього року у нашому місті планують облаштувати кілька громадських просторів. Один із них – у сквері на перетині вулиць Петлюри та Садової. Ставши свідками того, як тут вирубують дерева, Tvoemisto.tv поцікавилось у начальника відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації Святослава Костяка, на якій стадії зараз роботи та чому доводиться позбуватися дерев.

У Львові на перетині вулиць Петлюри та Садової з'явиться ще один  громадський простір фотоЗа словами Святослава Костяка, нині у сквері проводять підготовчі роботи, аби розпочати класти покриття. Раніше тут була стара потріскана плитка, яка створювала для мешканців чимало незручностей. Невдовзі всю її (а це 840 квадратних метрів) замінять на нову.

Окрім того, після обстеження насаджень комунальники отримали дозвіл на зняття кількох дерев. "Сьогодні зрізали три хворі дерева, одне з яких було вже зовсім сухе. На прохання мешканців, два інші клени, які також мали зрізати, вирішили не чіпати. Хоча ці дерева також є хворими", – розповів Святослав Костяк

Невдовзі у сквері облаштують освітлення, висадять газони, поставлять лавки для відпочинку, відновлять скульптуру "Жінка, яка годує голубів", тут не буде МАФів. Раніше планували висаджувати у цьому сквері нові дерева, однак, поки мешканці не дають зрізати старі, це буде проблематично, – зазначає Святослав Костяк.

За його словами, спочатку передбачалося витратити на роботи 200 тисяч гривень, але минулого місяця виділили приблизно 260 тисяч додаткових коштів. Якщо будуть нормальні погодні умови, то роботи завершать до кінця вересня.

Зараз сквер виглядає ось так:

У Львові на перетині вулиць Петлюри та Садової з'явиться ще один  громадський простір фото 1

У Львові на перетині вулиць Петлюри та Садової з'явиться ще один  громадський простір фото 2

У Львові на перетині вулиць Петлюри та Садової з'явиться ще один  громадський простір фото 3

У Львові на перетині вулиць Петлюри та Садової з'явиться ще один  громадський простір фото 4

Львів у новинах:

Новий Львів: як виглядатиме мікрорайон після реконструкції 

Якою буде погода найближчим часом

У Львові рятувальники знімали підлітка з чотириметрового дерева (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах