Головну ялинку Львова привезли з Карпат у супроводі поліції (відео)

фото ілюстративне

фото ілюстративне

Дозвілля та їжа
15 грудня 2015 09:27

До Львова привезли головну ялинку. Новорічне дерево, як і завжди, буде натуральним. Головна прикраса центральної площі у Львові буде заввишки у майже 20 метрів. Її відшукали аж за сотню кілометрів від обласного центру – у Дрогобицькому лісництві. Тож ялинка екологічно чиста і заряджена карпатським повітрям.

Дерево обрали з-поміж кількох варіантів ще влітку. Уже третій рік поспіль зелену красуню підібрали для Львова у Дрогобицькому лісгоспі неподалік Східниці. Цього року ялинка здорожчала: на 2 тис. грн саме дерево, і частково супутні витрати. Бюджету в 50 тис. грн було достатньо.

"Доставка, прикрашання, встановлення ялинки коштує 49 тис. грн. Це з доставкою. І потім ще охорона 13,5 тис. грн", – розповів начальник відділу благоустрою управління інженерного господарства Валерій Самойленко.

Під час спилювання стовбур трохи перекрутився і декілька гілок зламалися одразу. Та комунальники запевняють, що це не біда. Одного року ялинка взагалі зірвалася з кріплень і довелося шукати нову.

"Це небагато. Набиваємо набагато більше. Деколи привозимо, що одна сторона поломана, так що три гілки – то небагато", – розповів на місці директор ЛКП "Зелений Львів" Богдан Москвяк.

Поруч розібрали на гілки ще одну ялинку. Вже у Львові під час монтажу вони знадобляться для того, щоб причепурити дерево після далекої дороги. Як обережно не везти – деякі гілки таки знищаться. Це вже з досвіду знає водій пан Зиновій. Це вже сьома ялинка на його пам’яті.

"Це в нас такі опори саме для доставки ялинки. Раз в рік використовуємо", – розповів водій Зиновій.

Лісники ж вік дерева визначають за кільцями на стовбурі. На око давали йому шість десятків. Насправді ж тільки 40 років, але вже заражене.

"Тут вже є відмирання деревини. Воно прогнивше. Воно би всохло", – запевнив лісничий Попелівського лісництва Василь Чіхрак.

Прикраси для новорічного дерева частково використають минулорічні, деякі – відреставрують, і, звичайно, виготовлять нові. Цьогорічна святкова львівська ялинка сяятиме синьо-жовтими кольорами. Традиційно новорічно-різдвяні свята розпочнуться запаленням ялинки біля Оперного театру напередодні Дня Святого Миколая, 18 грудня, повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо у Львові починає діяти Різдвяний ярмарок: розклад роботи

Ще про Новий рік та Різдво у Львові та Карпатах

Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого

 Свято Пампуха, фестиваль вертепів та "Червено вино": святкуємо Різдво на Західній Україні

Батярський, духовний, богемний: 10 варіантів Нового року у Львові

Львів'янину на замітку: як відпочиваємо на Новий рік та Різдво 2016

Скільки коштує зняти у Львові квартиру на Новий рік та Різдво 2016

Куди їдуть відпочивати львів'яни на Новий рік і Різдво, та скільки це зараз коштує

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Коли запрацює та чим здивує Зимовий Парк

Новорічний Парк культури у Львові: грандіозна вечірка, фаєр-шоу, 3D мапінг-шоу

Де і за скільки покататися на ковзанах у Львові (фото)

Скільки коштує покататися на лижах в Карпатах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах