ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах

Фото: сторінка «Гагарін та бокораш» у facebook

Фото: сторінка «Гагарін та бокораш» у facebook

Дозвілля та їжа
27 сiчня 2016 14:15

У Карпатах чи не кожен заклад здивує оригінальною кухнею. Тут і домашні вареники та борщ, і гострий угорський бограч, та навіть жаб’ячі лапки.  Головне – не бійтесь експериментувати у виборі та дайте їм шанс приготувати для вас фірмову страву. Карпатська кухня поєднує в собі  екологічно чисті продукти,та мікс давніх традицій з сучасною кухнею.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Пропонуємо добірку карпатських ресторанів, де можна смачно попоїсти і де є на що поглянути. Адже більшість закладів розташовані у куточках, які дуже полюбляють туристи. Навколо – високі гори та стрімкі водоспади. Гайда у   гастрономічну подорож Карпатами.


Аркан, Шешори

Ресторан з видом на ріку Пістиньку. А неподалік – ще й Сріблясті водоспади. Заклад видається невеликим, та родзинка саме в тому, що три поверхи нависають просто над річкою. За рахунок цього "Аркан" додав собі площі. Готують тут смачно. Місцевий банош, форель, білі грибочки та деруни. Пальчики оближеш! А на десерт – морозиво з карпатськими ягодами. Якщо ви любитель міцних напоїв, то однозначно варто спробувати місцеву хрінівку або вишневу наливочку. Смачно та дешево. Гості закладу відзначають кухню та демократичні ціни.

Гарно попоївши, можна одразу спуститися до річки і водоспадів. Місцеві та туристи влітку на Сріблястих водоспадах  влаштовують купальний сезон. Хоча зазвичай вода у водоспадах  крижана, тут, завдяки прямим сонячним променям, вона досить добре прогрівається. 

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: "Аркан" в facebook.

Де знаходиться: Івано-Франківська область, Косівський район, село Шешори, вулиця Т. Шевченка, 91.

Як дістатися: найближче до Шешорів їхати з Косова. Також до села можна доїхати з Коломиї. З міста до Шешорів щодня  їздить автобус (5 рейсів).


Вежа Ведмежа, Волосянка

Середньовічний інтер’єр. Це перше, що кидається в очі гостям ресторану "Трапезна" комплексу "Вежа ведмежа". Та і сам комплекс позиціонується як готель-замок. Особливо затишно у закладі погрітися біля каміну після веселої прогулянки засніженими вершинами. Та і поїсти у ресторані знайдеться багато чого.

Місцеві кухарі готують страви української, європейської та польської кухонь. Фірмова страва – теляче каре з білими грибочками. Якщо у подорож з вами поїхали і дітлахи, то не варто турбуватися за їхнє меню. Для малечі тут приготують спеціальні страви. з дитячого меню. А дорослі можуть ще й посмакувати вином. Винна карта у ресторані немаленька. "Трапезна" запропонує вам сонячні напої родом із Франції, Іспанії, Чилі та навіть Австралії.

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: vv-hotel.com.

Де знаходиться:  Львівська область, Сколівський район, село Волосянка, урочище Цоцора, вулиця Опришків, 1.

Як дістатися: із селища Славське до комплексу всього 4 кілометри. Їхати вулицею Устияновича. Нещодавно до закладу зробили хорошу асфальтовану дорогу. Вона приведе до "Вежі ведмежої" із міжнародної траси Київ – Чоп. У Славському зупиняються потяги, тож до цього містечка можна доїхати залізницею. 


Гагарін і Бокораш, Кваси

А ви знали, що перед тим, як відправитися у космос, Юрій Гагарін побував у закарпатських Квасах. Тут він відпочивав у санаторії "Гірська Тиса". Принаймні таку історію розповідають місцеві. Чи правда це чи вигадка – розсудить історія. Та завдяки цій легенді у карпатській місцині з'явився ресторан "Гагарін і бокораш". Бокорашами тутешні називали людей, які сплавляли ліс по річці. Таким промислом на початку 20 століття закарпатці займалися, доки не було прокладено залізницю у гірських районах. Тому у назві ресторану увіковічнили і бокорашів.

У закладі "Гагарін та бокораш" можна посмакувати стравами із космо-меню. Так-так, саме з тюбиків, як і космонавти! Не куштували ще голубців чи бограч у тюбиках? У ресторані "Гагарін і бокораш" вам запропонують таку новинку. Якщо не бажаєте експериментувати, то вас пригостять угорською ухою "халасле", юшкою з білих грибочків та іншими дуже смачними стравами. Запити все можна фірмовим пивцем "Ципа".

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: сторінка "Гагарін та бокораш" у facebook.

Де знаходиться: Закарпатська область, Рахівський район, село Кваси, вулиця Центральна, 163.

Як дістатися: можна доїхати залізницею з Львова, Франківська та Києва. Найближчі залізничні станції – у Рахові та Ясіні. Автобусом до Квасів можна доїхати з Ужгорода, Мукачева та Коломиї. Найближчі автостанції – також у Рахові та Ясіні.


Гуцульщина, Яремче

Це ресторан, який можна описати словом "атмосферний". "Гуцульщина" розмістився  у будівлі, яку звели у 1965 році. Повністю дерев’яна, зведена без жодного цвяха. Такими способом у давнину споруджували церкви, які нині красуються у музеях Прикарпаття та Закарпаття. Тож зовнішній вигляд закладу вражає. Щодо інтер’єру, то і тут є безліч гуцульських старожитностей: карпатські топірці (бартки) на стінах, піч на дровах з місцевими стародавніми орнаментами та ще багацько цікавих речей. Біля ресторану знаходиться водоспад Пробій, сувенірний ринок. 

Скуштувати у ресторані "Гуцульщина" вам запропонують страви прикарпатської кухні: форель у сметанному соусі, курку в медовому соусі, деруни з білими грибочками. Та навіть – кролятину і оленину. Подають страви у керамічному посуді, зробленому на замовлення місцевим майстром.

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: karpaty.ua.

Де знаходиться: Івано-Франківська область, місто Яремче, вулиця І. Петраша, 2.

Як дістатися: Яремче знаходиться неподалік автотраси Івано-Франківськ – Рахів. Маршрут популярний, тож дістатися сюди не складе труднощів.


Грибова хата, Поляниця

Зовні садиба "Грибова хата" і справді схожа на гриб. Над інтер’єром закладу працював не один майстер. При створенні проекту застосовували архітектурні прийоми іспанського зодчого Гауді. Тому виникає таке враження, що кожен міліметр споруди продумували уважно та прискіпливо. Садиба підійде для гарних фотосесій. 

Ресторан "Грибової хати" – "Старий млин" – позиціонується як самогонна ресторація. Тому заходити сюди варто, тільки якщо впевнені, що у вас міцне здоров’я. У ресторані офіціанти вам запропонують смачні наливочки, горілку та вино місцевого виробництва. А посмакувати місцевими стравами теж варто. Готують їх тільки із продуктів, які купують у тутешніх фермерів. Хліб печуть кухарі у спеціальній карпатській печі (п’єц). Також у ній готують смачний борщ у хлібі, ковбаси та шиночку. Та і з фантазією у власників все добре! У меню ви знайдете "Перше причастя українця", "Огірочки-чувачки" та "Кавалок сому". Що воно все означає, дізнаєтесь, приїхавши до "Грибової хати".

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: hotel-grybova-hata.

Де знаходиться: Івано-Франківська область, Надвірнянський район, село Поляниця (гірськолижний курорт "Буковель"), урочище Вишні.

Як дістатися: з Івано-Франківська до Буковелю щоденно (14 разів на день) вирушають рейсові автобуси. Перший о 5:20, останній о 20:10. Власним транспортом можна доїхати до курорту через Надвірну, Яремче, села Микуличин і Татарів.  Також до Буковелю можна дістатися через Закарпатську область. Із села Ясіня до курорту всього 23 кілометри.


Деца у Нотаря, Ужгород

Ну дуже незвичайний ресторан! А точніше – корчма-музей. Заклад передусім здивує своїм інтер’єром. Ще не дійшовши до столиків, ви побачите… цвинтар. Тут "поховані": "чесний журналіст", "демократична коаліція", "РосУкрЕнерго", "ужгородське правосуддя". Всіх табличок і не перелічити! Також дорогою можна сфотографуватися на кораблі з піратом та з багатьма іншими "персонажами". 

Меню у ресторані, як і очікувалося, складається із закарпатських страв. Бограч, кийзлики (деруни), човлент, сегединський гуляш. Одним словом, обрати є з чого! Та і оформлення меню порадує. Тут на кожній сторінці – веселі приповідки: "Не їж багато. Їж лише добре. А доброго не буває багато".

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: blogspot.com, автор – zippytom.

Де знаходиться: Закарпатська область, місто Ужгород, вулиця Гагаріна, 98.

Як дістатися: ресторан знаходиться практично на самому в’їзді в обласний центр Закарпаття. Якщо прямуєте своїм транспортом по трасі з Мукачева, то не минете "Децу". Із залізничного чи автовокзалу до ресторану найкраще добиратися маршрутками № 1, 20, 21. Зупинка "Деца у нотаря".


Золота пава, Берегово

Одна з найошатніших споруд Берегова. Право так називатися здобув собі ресторан "Золота пава". У минулому – казино "Берег". Майже столітню будівлю на початку  2000-х реставрували, суворо дотримуючись канонів, за якими будівля була виконана на початку 20 століття. А звели її у стилі "модерн".

У меню цього закладу страви різних кухонь – як закарпатської, так і європейської. У ресторані можна посмакувати запеченим коропом, торгоньою (борошняною стравою), страпачками (галушками). Тутешні страви здебільшого запозичені із сусідніх – угорської та словацької кухонь. Гарно попоївши, навіть у ресторані ви можете відвідати місцеві термальні басейни. 

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: s.traveltipz.ru.

Де знаходиться: Закарпатська область, місто Берегово, площа Ференца Ракоці, 1.

Як дістатися: ресторан розміщений у центрі міста. Якщо прямуєте до міста з Мукачева, то варто повернути біля медичного коледжу. Ресторан помітно з дороги. Із залізничного вокзалу до ресторану можна добратися вулицею Б. Хмельницького.


Квітка полонини

Санаторій "Квітка Полонини" – заклад лікувальний. Тож тут можна оздоровитися мінеральною водою безпосередньо з джерела. Лужанська-4, Лужанська-7, Поляна Квасова – їх як п’ють, так і використовують для ванн, інгаляцій та інших процедур. Також територія санаторію досить велика – парк, штучні водойми, навіть… динозаври. Таку диво-скульптуру можна побачити, прогулюючись територією закладу. Тож не дивно, що у санаторії часті гості – молодята, які влаштовують тут фотосесії і невеликий "перекус" на шляху до іншої точки для фото.

У ресторані можна посмакувати стравами дієтичними. Якщо ж ваш шлунок вимагає чогось поживнішого, то варто спробувати уху. А також у меню – страви, які тільки душа побажає. Закарпатська земля багата на лісові дарунки – ягоди, гриби. А у річках чи спеціальних розплідниках багато форелі, яку однозначно варто спробувати на Закарпатті. 

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: karpaty.info.

Де знаходиться: Закарпатська область, Свалявський район, село Солочин, територія санаторію "Квітка Полонини".

Як дістатися: заклад знаходиться за 2 кілометри від траси Київ – Чоп, біля автодороги Т0712. Найближча залізнична станція – Свалява.


Lucky Bull, Поляниця

Оскільки ресторан розташований  на території гірськолижного курорту, то конкуренцію доводиться витримувати неабияку. Нещодавно ресторан Lucky Bull став більш демократичним. Змінилася цінова політика, і кухарі підготували кілька новинок у меню. Здебільшого у закладі подають стави європейської кухні, та гості неабияк хвалять саме азіатську кухню. Дехто із відвідувачів дав їм високу оцінку, зазначивши, що азіатські страви такі ж, як у Малайзії. Також гості хвалять карбонару та фондю.

Посмакувати улюбленими стравами можна, милуючись красивим видом з вікна. Припорошені снігом карпатські вершини зачаровують!

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: bukovel.com.

Де знаходиться: Івано-Франківська область, село Поляниця, гірськолижний курорт "Буковель".

Як дістатися: з Івано-Франківська до Буковелю щоденно (14 разів на день) вирушають рейсові автобуси. Перший о 5:20, останній о 20:10. Власним транспортом можна доїхати до курорту через Надвірну, Яремче, села Микуличин і Татарів. Також до Буковелю можна дістатися через Закарпатську область. Із села Ясіня до курорту всього 23 кілометри.


Підкова, Перечин

Один з культових ресторанів Закарпаття. Хоча б тому, що саме у "Підкові"  можна спробувати жаб’ячі лапки. Так-так, саме французький делікатес. Неподалік Перечина, у Тур’їх Реметах ловлять жаб і заготовляють їхні стегенця. Звідти вони уже потрапляють на стіл у ресторані "Підкова". 

Та тільки цим делікатесом у "Підкові" не обійтися. Офіціанти запропонують вам банош зі шкварками та бринзою, "страпачки з грибнов омачков" (картопля з галушками та грибною підливою), паприкашку (сало за угорським рецептом) та багато іншого. Будьте готові до того, що порції будуть немаленькі. За угорською традицією їх приносять на великих тарелях. 

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: tourinform.org.ua.

Де знаходиться: Закарпатська область, місто Перечин, вулиця Маяковського, 3.

Як дістатися: ресторан розташований у центрі міста, поруч з автодорогою Львів – Самбір – Ужгород. З Ужгорода до Перечина їздять маршрутки кілька разів на день з так-званого "Перечинського вокзалу" (знаходиться у центрі міста, вулиця Фединця, 6).


Fabbrika, Івано-Франківськ

Запитаєте, чим може здивувати піцерія? Повірте, франківська Fabbrika може! Тут шеф-кухар вам запропонує спробувати піцу з телячими мізками! Та ще й зможете подивитися, як готується ваша піца у справжній неаполітанській печі. Продукти – від місцевих виробників, борошно і, відповідно, пасту виробляють у ресторані. Безпосередньо тутечки є свій млин! Тож купити пасту та інші вироби "фабрикантів" у гарних фірмових пакуночках можна у ресторані.

А розтрясти з’їдені калорії можна теж у ресторані. У п’ятницю ввечері у Fabbrika – танці. Танцюють офіціанти. Та, якщо і вам заманеться приєднатися, то зупиняти вас не будуть!

ТОП-11 найцікавіших ресторанів у Карпатах - фотоДжерело фото: livejournal.com, автор – keep_eyes_open.

Де знаходиться: місто Івано-Франківськ, вулиця Вірменська, 1.

Як дістатися: відстань від залізничного вокзалу – 3,1 кілометра. Найоптимальніший варіант – скористатися автобусом № 22. Виходити на зупинці "ЦУМ".

Джерело: IGotoWorld.com. 

Читайте також: 

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

ТОП закладів Львова, які дружні до дітей

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів’яни

Чорний бургер та хот-дог з пармезаном: найцікавіші заклади з "вуличною" їжею у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах