Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

Новина - Дозвілля та їжа - Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

Новина - Дозвілля та їжа - Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

Дозвілля та їжа
01 грудня 2015 13:47

Як самостійно подивитися Львів і при цьому сповна насолодитися його атмосферою, не упустити найважливіше, коли у вас обмежений бюджет. Досвідчені мандрівники діляться особистим досвідом поїздки і розповідають, яку екскурсію у Львові взяти, за якими маршрутами найкраще пройтися, де можна у Львові зупинитися, де заощадити і на що звернути увагу.

Читайте також: Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень


День перший


Львів відкритий всьому світу. Гостинність вам гарантована на муніципальному рівні, і тому можна отримати екскурсію... за 0 гривень. Ваше завдання: дістатися до серця Львова – площі Ринок. Прямо із з/д вокзалу туди ходить трамвай №1.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото

Джерело фото: kharkov-online.com

Зверніть увагу: на відміну від багатьох інших українських міст, у львівських трамваях немає кондукторів. Квиток потрібно купити у водія і обов'язково закомпостувати. Інакше ризикуєте потрапити на перевіряючого і заплатити штраф.

Читайте також:

Якщо у Львові вперше: ТОП-10 головних пам'яток міста, які необхідно побачити

Що подивитись, якщо ви у Львові перший раз (частина друга)

Що подивитись, якщо ви у Львові перший раз (частина третя)

У центрі площі Ринок – відома ратуша, де знаходиться Львівська мерія. Тут же розташований і комунальний центр туристичної інформації. Вас безкоштовно зорієнтують, куди йти, розкажуть про фестивалі та події, дадуть прекрасні путівники і дуже вдалу карту Львова. На площі є безкоштовний Wi-Fi.

Можна завантажити і віртуальну екскурсію на офіційному туристичному сайті міста – ось вам і безкоштовний гід. Сідаємо на лавку або в одній із привабливих кав’ярень. Замовляємо ароматну каву і львівську випічку, насолоджуємося і визначаємося з місцями, які хочемо відвідати.


Як заощадити у Львові на всьому


Якщо ви любите ходити у музеї, смачно поїсти, купувати сувеніри і т.д., вам варто придбати Lviv Tourist Card. Вона коштує 59 грн/день або 119 грн/3 дні. З такою карткою ви отримаєте: безкоштовний вхід у багато музеїв, знижку в кав’ярнях і ресторанах – від 15 до 50%, знижку в хостелах і готелях від 15 до 20%, а також знижки на таксі, сувеніри і т.д.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 1

Джерело фото: facebook.com/LvivTouristCard. Lviv

Tourist Card можна купити в Інтернеті на офіційному сайті і по приїзду поміняти в одному з пунктів продажу. Електронною версією картки можна забронювати житло зі знижкою.

Читайте також: ТОП-10 ресторанів, які полюбляють самі львів’яни

Пункти продажу Lviv Tourist Card:

Музей скла на площі Ринок, 2.

Велопрокат на Вірменській 30/3. Заодно і велосипед можна орендувати.

Турфірма "Міст-тур" на проспекті Шевченка, 34.

Залізничний вокзал Львова.

Наш маршрут

Від площі Ринок по вулиці Руській йдемо до площі Кафедральної до готичного Латинського собору і унікальної каплиці Боїмів, пам'ятки пізнього Ренесансу з багатим фасадом і внутрішнім оздобленням. Звертаємо на вулицю Театральну – проходимо повз площу Івана Підкови, і далі бачимо церкву Св. Петра і Павла (або костел Єзуїтів) 17 століття.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 2

Від нього далі по вулиці Театральній проходимо біля красивої старовинної будівлі – це Національний музей. Він сподобається тим, хто цікавиться іконописом, картинами, рукописами і книгами.

І, нарешті, підходимо до Оперного театру – одного з найкращих театрів Європи, який порівнюють з Паризькою та Віденською оперою. Будівлю вінчають крилаті бронзові скульптури, а перед театром чудовий фонтан...

Читайте також: Свято Пампуха, фестиваль вертепів та "Червено вино": святкуємо Різдво на Західній Україні

По вулиці Лесі Українки йдемо повз Преображенську церкву, звертаємо на вулицю Краківську до Вірменського собору, його видно за високою каплицею. Заходимо у дворик, де був палац єпископів, банк та суд. Вірменська вулиця, по якій прямуємо далі, дуже цікава своєю архітектурою, адже забудовувався цей квартал ще у 14 столітті!

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 3

Фото: tour-collection.com.ua

Прямуємо по вулиці Вірменській до Музею історії релігії (Домініканський костел).

Порада: тут можна замовити екскурсію у підземелля Львова, причому обійдеться це у 50 грн (пільговий – 30 грн), набагато дешевше, ніж у гідів, що пропонують аналогічний тур на вулиці. З львівською туристичною карткою вхід до музею вільний.

Звідси йдемо до Успенської церкви по вулиці Підвальній повз Порохову вежу 16 століття. Поруч Королівський арсенал і перед ним на площі – пам'ятник першодрукареві Івану Федорову, тут же розташувалися книжковий і сувенірний ринки. Поруч – Музей "Арсенал" (з львівською туристичної карткою вхід вільний).

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 4

Фото: arsenal-museum.virtual.ua

Парк Високий замок

Тут повинен побувати кожен турист. Звертаємо від Порохової вежі на вулицю Винниченка, потім на вулицю Кривоноса, Княжа – вони і приведуть нас до найвищої точки Львова, овіяної легендами – парку Високий замок. Через мальовничий старий парк піднімаємося на гору. Від середньовічного замку залишилися лише фрагменти стін. Зате є приголомшливий оглядовий майданчик, звідки видно, як на долоні, і старі, і нові квартали Львова. І можна зробити чудові фото напам'ять.

читайте також  Весь Львів: гід туриста

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 5

Порада: можна оглянути весь старий Львів відразу, проїхавши по його вуличках на велосипеді. Це дуже популярний у Львові транспорт. Взяти його можна напрокат: є пункти на площі Ринок. А з 2015 львівська мерія починає розвивати муніципальні велопарковки: взяти велосипед можна в одній точці міста, залишити в інший.


День другий


Присвятимо його більш далеким куточках Львова. Сідаємо у трамвай (№2, 7) або у маршрутку. З трамвая №2 виходимо на зупинці "Вулиця Личаківська". Праворуч – церква Петра і Павла. Від неї по вулиці Мечникова проходите до Личаківського цвинтаря. А трамвай №7 привезе прямо туди.

Личаківський цвинтар

Це історико-культурний заповідник, де збереглися могили з 17 століття. Тут є прекрасні пам'ятники – шедеври скульптури і 23 каплиці-гробниці, де ховали багатих львівських громадян. Останнім часом навіть з'явилося ноу-хау: нічні екскурсії на Личаківський цвинтар.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 6

Фото: www.stejka.com

Вартість: вхід – 10 грн, екскурсія – 50 грн. З вищезгаданою карткою вхід безкоштовний.

Шевченківський гай

До Музею народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" на Монастирській горі теж йдемо від зупинки "Вулиця Личаківська" по вулиці Рєпіна. Тут можна прогулюватися цілий день, заходячи з однієї автентичної хати в іншу, знайомлячись з побутом жителів Буковини, Полісся, Закарпаття, Волині та інших народностей. Є й мальовниче озеро, де живуть качки, гуси. А у загоні пасуться коні, поні та кози.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 7

На території музею проходять фестивалі та майстер-класи народних ремесел. Вартість: вхід – 20 грн, пільговий – 10 грн. Знову ж таки, з львівською карткою вхід вільний.

Порада: взувайтеся зручно, візьміть із собою бутерброди, гроші на сувеніри, краще купувати їх саме тут, а не у центрі Львова. І вибір багатий (тут знаходяться майстерні художників), і ціни нижчі. Врахуйте: у понеділок та вівторок експозиції хат-садиб закриті.

Наш маршрут

Повернувшись у центр Львова під вечір, відправляйтеся у Єврейський квартал – тут знаходиться прекрасна кав’ярня Будинок легенд, її ви впізнаєте по дракону на фасаді. Кожен з семи поверхів – окрема захоплююча легенда. Знайомить з легендами на вході їх хранитель – львівський Сажотрус. Послухати його байки приходьте о 9 вечора.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 8

Фото: superfamely.info


День третій


Наша прогулянка починається від вже знайомого нам Оперного театру, і ми йдемо по проспекту Свободи або Львівському Корзо – бульвару для прогулянок. Під ногами у нас захована у підземні колектори річка Полтва. А ми насолоджуємося видом старовинних будівель проспекту.

Ось купол колишньої ощадної каси, далі поруч з пам'ятником Шевченка – "Гранд-готель", у якому було перше казино Львова, фонтан з фігурою Божої Матері.

За ним знаходиться будинок відомого львівського скнари – купця Шпрехера. Він економив на їжі, шкодував гроші на трамвай, зате побудував будинок вище, ніж було прийнято у Львові. Ви побачите на проспекті Свободи і будинок з двома вежами і ще багато прекрасних будівель.

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 9

Фото: bruchwiese.livejournal.com

Повернемо трохи вбік від пам'ятника Міцкевичу на площу Галицьку, тут пам'ятник королю Данилу Галицькому. Засновник Львова – на коні. Палац Потоцьких Перейшовши через проспект Шевченка, підемо по вулиці Коперника до чудової пам'ятки кінця 19 століття у стилі неоренесансу. Це палац Потоцьких. Він вражає своєю величчю і багатим, без надмірностей, оздобленням. Зараз тут експозиція Львівської галереї мистецтв.

А поруч із палацом – Музей мініатюр під відкритим небом, де представлені замки України. Тут же, у дворі, є Музей книги. На вулиці Дорошенка (паралельної Коперника) сідаємо на трамвай і повертаємося до старого міста, на площу Ринок.

Читайте також: "Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Порада: Прощаємося з гостинним Львовом у відомому ресторані "Криївка" (пл. Ринок, 14), без нього екскурсія по Львову буде неповною. Ви не помітите вхід. Стукайте в те, що схоже на забите вікно і говоріть: "Слава Україні!". На вході вам наллють медовуху. Обов'язково замовте пиво "Зеник", воно є тільки в емоційних кав’ярнях Львова. І насолоджуйтеся колоритом притулку УПА! А на виході знову екскурсія...

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей фото 10

Фото: www.visitlviv.net

Наш маршрут

Джерело: ua.igotoworld.com.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах