Вихідні у Львові: симфонічний концерт, романтична виставка та Стрітення

Фото взято з сайту newsone.biz

Фото взято з сайту newsone.biz

Дозвілля та їжа
12 лютого 2016 17:53

На вихідних львів’яни мають змогу відвідати концерт симфонічного оркестру у темпі Латинської Америки, виставку живопису Михайла Сидоренка, а також на святкування Стрітення в Шевченківському гаю та майстер-клас з розпису ікони на склі.

Читайте також: День закоханих у Львові: святкування у різних ТРЦ, швидкі побачення та романтичні вечірки

Запальні ритми чекають на меломанів вже у п’ятницю у філармонії. Молодий диригент італійського походження з Буенос-Айреса – Раміро Аріста – поєднає європейську традицію, балканський фольклор та латиноамериканські мелодії. Диригент виступав з провідними оркестрами Чилі, Нікарагуа, Домініканської Республіки, а в нас це буде симфонічний оркестр філармонії.

"Ми хочемо всім подарувати ці емоції, енергію, силу Латинської Америки. Оскільки мій континент дуже далеко – за 15 тис. км – це різноманіття запахів, кольорів, гір і пляжів", – зазначив диригент з Буенос-Айреса Раміро Аріста.

Михайло Сидоренко запрошує на "Tete-a-tete". Свій романтично-ніжний живопис – а це понад 100 робіт – митець запрезентував у Галереї мистецтв. Три місяці тому художник мав виставку в Парижі. Возив туди доробки з пленеру в Італії – пейзажі місць Одессея: Помпеї, Капрі, Іскії. Це була четверта виставка митця у Франції. До цього його олійні полотна серед робіт 5 тисяч учасників експонували в залах Гран-Пале на березі Сени. Художник обожнює "нагі" образи, важлива для нього й фактура полотна.

"Є текстура. Мастихіном кладеться, пальцями, різними методами. Поверхня має велике значення. Вона така чуттєва. Її треба розглядати, насолоджуватися", – поділився художник Михайло Сидоренко.

Шевченківський гай кличе на недільне святкування Стрітення. Спершу обіцяють екскурсію церквами музею, а відтак навчать виготовляти стрітенську свічку в різних стилях, яку можна буде й освятити в каплиці. Далі у планах – молитовна ході зі свічками до храму святого Архистратига Михаїла. Звучатимуть в цей вечір і давні стрітенські співи.

"В нас ще буде майстер-клас з розпису ікони на склі. Всі бажаючі можуть долучитися до цього особливого народного мистецтва. Буде майстер, який навчить писати ікони, і можна буде їх забрати і прикрасити свій інтер’єр", – розповіла науковий співробітник Музею народної архітектури та побуту Соломія Довгань.

Джерело: zaxid.net. 

Львів'янину на замітку: що подарувати коханим на день св. Валентина

Куди піти у Львові у суботу 13 лютого: Скрябін, Антитіла, романтичний трамвайчик

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах