Фестивальна весна у Львові: ТОП подій

Фото: irynamorykvas.blogspot.com

Фото: irynamorykvas.blogspot.com

Дозвілля та їжа
04 березня 2016 12:59

З настанням весни місто оживає. У Львові починає кипіти культурне життя. Про найцікавіші весняні імпрези розповість VG Львів.

Читайте також: ТОП фестивалів цієї весни на Західній Україні


Поливаний понеділок

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото

Традиційно перший понеділок після Великодня називається обливаним. У Львові цей день завжди був спонтанним, адже потрапити під холодний душ можна було будь-де. 

Вже третій рік поспіль Поливаний день стає справжнім фестивалем.

"Водні баталії відбуваються просто неба. Цьогоріч планується відведення спеціально облаштованої зони для дітей. Для дорослих хочемо встановити різні символічні атракціони та нестандартні для центру міста елементи розваг: водяні ворота на вході, водяна гармата, душові, "мокре кафе", двері і т.п.
По завершенню забав мокрими додому йти не доведеться – з іншого боку площі Ринок облаштовуємо місця для сушіння", - зазначають організатори.

Фейсбук

Де: Площа Ринок

Коли:   2 травня, 12:00                                     


     День Батяра

фото facebook.com/pages/День-Батяра-у-Львові

Гості та львів’яни міста на День Батяра матимуть унікальну можливість поринути в атмосферу, настрій, побут, стилістику такого автентичного львівського явища як батярство, яке витворило своєрідний міський фольклор, сформований на лексиці львівської вулиці початку ХХ ст. Батяр – це дотепний, галантний і романтичний збиткар.

Фейсбук

Сайт      

Де: Площа Музейна

Коли: 1-3 травня, 12.00

                       


  "Флюгери Львова 2016"

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 1

Весняний етно-джазовий фестиваль "Флюгери Львова" відбудеться 6 - 9 травня 2016 р. "Флюгери" традиційно проходитимуть у ексклюзивно відведеному для них внутрішньому дворику Ратуші.

Упродовж чотирьох днів тут виступить 20 гуртів, у яких грають музиканти з України, Польщі, Ізраїлю, Ірану, Азербайджану, Італії та США, повідомили організатори.

До Львова приїде харизматична співачка із Сан-Франциско із варшавськими джазменами  "Rykarda Parasol Project". Наймелодійніший український world-music гурт "AtmAsfera" представить свою нову програму "Mantra Diving". Нові пісні заграє делікатно-екстравагантний  "Гич Оркестр". Музиканти з Лемківщини "Angela Gaber Project" творитимуть джазові інтерпретації сербських, українських та польських пісень.  Проект "Marinita", який щоразу привозить на "Флюгери" зірок східної музики, цього разу гратиме із віртуозом народних духових інструментів з Ірану Amir Shahsar.

З Італії приїдуть поп-рок ватага "SERAPHINS" та американсько-італійський альтернативний рок "James and the Butcher". На фестивалі буде прем’єра спільного проекту найвідомішого кримськотатарського  джазового колективу "Усейн Бекіров band" та співачки з Прикарпаття Іванки Червінської.

Також на "Флюгерах Львова" виступить тернопільський електронний проект "Tik TU"; молодий українсько-польський джазовий проект "Sacheva Group"; кримськотатарський панк-рок "Shatur-Gudur"; ветерани перемишльського джазу "Efemeryda jass band" та енергетичний український етно-рок  "ДримбаДаДзиґа".

Традиційно хедлайнерами "Флюгерів" буде кращий український етно-джазовий гурт  "ShockolaD", який виріс  на цьому фестивалі, і розвивається разом з ним.  "ShockolaD" в оновленому складі заграє із чорношкірою співачкою Ewa Novel.

Цього року зірками "Прокидання на Флюгерах" стануть живі легенди українського року гурт "Кому Вниз".

9 травня "Флюгери" завершить День Вроцлава, який цього року став Європейською Столицею Культури. Цього дня виступлять музиканти та митці, долі яких пов’язані зі Львовом та Вроцлавом:   Юрій Андрухович та гурт "Karbido", а також проект  "DagaDana". Особливою акцією стане виступ "Teatr Piosenki we Wroclawiu" з вибуховою музичною виставою "Leningrad". Використовуючи пісні Сергія Шнурова, аванґардний польський режисер Lukasz Czuj створив феєричне дійство про неприкаяний російський андеґраунд і філософію запою.

Сайт

Де: Площа Ринок

Коли: 6-9 травня,10.00


Фестиваль вуличної їжі у Парку Культури

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 2

21-22 травня у львівському Парку культури проведуть Фестиваль вуличної їжі “Street Food So Good”. 

- Street Food - це не канапка з'їджена нашвидкоруч по дорозі між справами. Вулична їжа може і має бути має бути корисною, смачною, здоровою та різноманітною, - озвучують тренд фестивалю його організатори. 

Відвідувачам обіцяють насичену програму з майстер-класами, конкурсами, розіграшами, музикою, кіно, ну і, звичайно, смачною, різноманітною та здоровою вуличною їжею.

Фейсбук фестивалю 

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 3

Де: Парк культури

Коли: 21-22 травня                                       


Фестиваль писанок

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 4

У рамках відзначення Великодня у Львові відбудеться Фестиваль Писанок. 

"Основною ідеєю Фестивалю є прикрашання нашої спільної оселі – нашого рідного Львова – за допомогою невід'ємного символу Великодня – Писанки. У цей період наше місто перетвориться на “Музей Писанки” під відкритим небом, де з різних матеріалів будуть створюватися та оздоблюватися писанки (із галузок, квітів, кульок, шоколаду, пінопласту, тощо)", - зазначають організатори.

Кожен зможе долучитися до створення атмосфери Великодня та разом із художниками, писанкарями та усіма охочими розмалювати свою писанку.

Фейсбук

Сайт

Де: Площа Музейна

Коли: 1 квітня - 8 травня, 10.00.


ЧистоFest. Еко-фестиваль 

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 5

У програмі:

квести;

майстер-класи (переробка побутових непотрібних речей для оригінального застосування);

флешмоби (тож обов'язково приходьте в зеленому);

вечір акустичної музики.

Вхід вільний.

ВКонтакті

Де: Парк культури

Коли: 24 квітня, 15.00. 


День міста


                                             Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 6

Цього року святкування Дня міста у Львові припало на великодні свята і триватиме дев’ять днів, з 1 до 9 травня, повідомили у прес-службі ЛМР.

Нагадаємо, Цьогоріч Львів святкує 760 років: програма

Святкування Дня міста Львова проходитиме з назвою "760 років унікальних історій. Розкажи свою". У цей час на жителів та гостей міста чекає насичена програма заходів, таких як виступ духовного концерту з міста Перг, Австрія, святкові концерти, великодні забави та багато інших не менш цікавих атракцій.

24 квітня – дійство "Страсті Христові" на площі біля пам’ятника митр. Андрею

1-2 травня – Великдень – найвеличніша Історія всіх часів "Великдень в Гаю".

2 травня – Обливаний понеділок на площі Ринок.

3 травня – Історії Левандівки, Рясного та Збоїщ.

6 травня – о 13:00 год. День св. Юрія. Урочиста сесія.

6 травня – Виступи музичних колективів на площах міста (пл. Ринок, пл. Яворського, вул. Л.Курбаса, Бернардинський дворик, вул. Бр. Рогатинців, пл. Музейна та інші).

Програма:

6 травня – Виступи духовного оркестру з міста Перг, Австрія, на площі Ринок.

6 травня – Проекції історій міста у арках Ратуші. Відеомапінг історій окремих

7 травня – Фестиваль оркестрів на Сихові. Оркестр з міста Сянок, Польща, оркестр і мажоретки "Domino" з міста Домініковіц, Польща, оркестр Львівські фанфари".

7 травня – Міська хода, початок о 14:00 год. пл. А. Міцкевича – проспект Свободи – вул. П. Беринди – площа Ринок.

7 травня – Вручення ключів від міста та книги історії Львова. Спільне виконання гімну, на площі Ринок, о 15:00.

7 травня – Вулична вистава театру "Воскресіння" пл. Свободи, о 19:00 год.

7 травня – Вело-сніданок та велопробіг. Вулична вистава театру "Воскресіння". (вул. Під Дубом, 7б).

7 травня – Показові виступи спортивних організацій міста площа біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

7 травня – Історії Старого Ринку Green Rynok – альтернативна зона відпочинку радіо Skovoroda (тематичний ефір).

7 травня – святковий концерт на пл. Ринок . Виступ танцювального гурту "Apache".

8 травня – День пам’яті та примирення. Екуменічний молебень.

9 травня – Інавгурація Європейської столиці культури у Львові.

У програму святкувань можуть бути внесені зміни.


Фестиваль  "Razomfest"

14-15 травня у Львові пройде вже 3-ій по рахунку фестиваль від "Території твого розвитку" — Razomfest, де об'єднуються музика, книги та подорожі

 Учасники фестивалю: Музика (14 травня) — Один в каное, DaKooka, ФІОЛЕТ, Жадан і Собаки, Secret Avenue, Sunguns. Також у фестивалі візьме участь ще один відомий український гурт, інформацію про який повідомимо пізніше. Література та подорожі (15 травня) — Іздрик, Сергій Жадан, Катерина Бабкіна, Іван Байдак, Марк Лівін, Леона Вишневська, Роман Штігер, Морі, відомі мандрівники та багато інших учасників.

Де: Event Hall "Кіно"

Коли:14 травня - 15 травня, 12:00

Телефон:+38 (067) 713-30-78, Каса: +38 (093) 549-98-25. 


Еко Фест

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 7

Наймасштабніший інтерактивний еко-проект року, міський фестиваль із більш, ніж 20 практичними локаціями, які представляють різні аспекти екологічного життя : від еко-будинків з глини та соломи до електрокарів.

Хто організовує фестиваль і як долучитися?

Парк культури, разом з екосвідомими та ініціативними львів’янами, серед яких представники більше 30 соціальних організацій, сфери бізнесу та громадських ініціатив – об’єднались для створення у місті велетенського майданчика, щоб продемонструвати прості та доступні способи зробити Львів зеленим та сучасним містом, а його мешканців – щасливими людьми.

Що зможуть побачити та спробувати учасники фестивалю? 

– місити глину та спільно будувати пічку з глини та соломи
– готувати страви на сонячній плитці, митися у сонячному душі та кататися на гойдалці – генераторі
– садити трави та овочі і сушити їх у саморобній сушарці для фруктів та овочів
– тренуватися із альфа-гравіті, ходити по натягнутому тросі та лазити на скелелазному тренажері
– знімати стрес за допомогою медитації, сміхотерапії та стрільби з лука
– вибирати подарунки на органічному ярмарку натуральних продуктів з усієї України
– дегустувати смачні вегетаріанські, веганські та сироїдські делікатеси
– дивитися еко-кіно з яблучними чіпсами та слухати акустичні гурти
– дивуватися на виставці графіті з моху та багато іншого

Учасником цього дійства може стати кожен. Для цього достатньо заповнити форму.

Сайт

ВКонтакті

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 14 - 15 травня, 10:00. 


Свято Бороди

Фестивальна весна у Львові: ТОП подій фото 8

Тримайте міцно своїх дівчат, адже у Львові відбудеться грандіозне Свято Бороди, а вони ж просто не зможуть встояти від такої кількості альфа-борід.

Що це?

Це не просто святкування того, що на обличчі росте волосся, бакенбарди та вуса, це святкування того, що з волосяних фолікул виростає справжня мужицька БОРОДА!

Тому ощетинюйтесь, хто не встиг, відрощуйте, хто скільки зможе, і 28 травня приходьте до Парку культури ім. Б.Хмельницького зі своєю рідною та незрівнянною бородою.

Там ви зможете:

• привести до ладу свою супербороду у найкращих барбершоперів міста;
• дозволити бороді позмагатись у бородатому конкурсі краси;
• набрати повні кишені аксесуарів і засобів по догляду за бородою для будь якої погоди;
• послухати і спробувати щось по-справжньому бородате (майстер-класи);
• долучити свою бороду до брутального бородатого-ком’юніті;
• пофанитися, натанцюватися, та наїстися.

Це ваш шанс вивести БОРОДУ в люди, показати її, себе та незрівнянно провести час в компанії справжніх красунь, які прийдуть подивитись!

На відвідувачів чекають:

Жива музика
Top Top DJ’s
Street Food
Craft Beer
Workshops
Родинний фестиваль

Сайт

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 22 травня, 12.00. 

Львів у новинах:

Медитація, сонячний душ та альфа-гравіті: у Львові проведуть еко-фестиваль

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Звільни шафу: куди у Львові можна віддати непотрібні речі

Де у Львові поїсти піцу: огляд закладів та голосування (частина перша)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах