Звільни шафу: куди у Львові можна віддати непотрібні речі

Новина - Події - Звільни шафу: куди у Львові можна віддати непотрібні речі

Новина - Події - Звільни шафу: куди у Львові можна віддати непотрібні речі

Події
26 лютого 2016 17:42

Дуже часто, перебираючи свій гардероб, кожний з нас знаходить багато непотрібних речей, які стали не модними, тісними чи широкими і, здебільшого, просто не знає куди їх подіти. Та ж сама проблема з взуттям, дитячим одягом, іграшками, старими меблями. Більшість, стикаючись з такою проблемою, вирішує її просто і кардинально: пакує  добро в мішки та викидає у сміття, бо нема часу ні возитися з ним, ні відвозити кудись.  А тим часом є у місті чимало потребуючих людей, яким цей домашній скарб став би дуже у нагоді. Отже де у Львові можна допомогти:


Безхатькам


Спільнота святого Егідія біля Порохової вежі (вул. Підвальна, 4) годує потребуючих та роздає їм речі. Малозабезпеченим людям потрібен не лише верхній одяг, але й шкарпетки, білизна, взуття.  Також львів'ян закликають поділилися з потребуючими крупами, макаронними виробами, консервами, закрутками, домашнім повидлом чи варенням які залишаються убагатьох господинь із зимових заготовок.

Всіх, хто має бажання допомогти, просять звертатися щочетверга до церкви святого Андрія (пл. Соборна, 3) з 17.00 до 19.00. 

Докладнішу інформацію можна одержати, зателефонувавши на номер 093 02 95 039 (Іванна).

Одяг і взуття для бездомних ( теплі куртки, светри, штани, білизну  кальсони, підштанники і термобілизну) від львів'ян приймають в Центрі обліку й нічного перебування бездомних громадян. Дуже бракує також зубної пасти та гігієнічних прокладок, які дуже стануть в нагоді.

Речі можна приносити на адресу: вул. Кирилівська, 3-а (бічна вул. Шевченка). 

Усі питання можна задати за телефонами: (032) 233-14-79; (032) 233-10-49.

Бехатькам допомагають також поблизу храму святих Ольги та Єлизавети. В приміщенні спільноти “Світлиця” щопонеділка організовують благодійні зустрічі. 

За словами координатора зустрічей особливо велику потреба є у одязі на всі сезони. Неважливо, чи це новий чи поношений одяг. Головне, щоб він  був у доброму стані, чистий, без плям і не подертий. Продуктів поки що є вдосталь. Проте, якщо хтось має бажання поділитися з потребуючими солодощами чи іншими кондитерськими виробами, то всі будуть тільки вдячні.

Речі треба приносити до храму святих Ольги та Єлизавети (пл. Кропивницького, 1) по понеділках з 20.00 до 21.00. 

Щоби домовитися про інший час, треба зателефонувати на номер  093 13 11 096 (Дзвенислава).

Благодійна акція “Допоможи потребуючому” проходить щовівторка о 13.00 і в християнському кафе "Витання". В цей день кожен потребуючий може тут поїсти і взяти для себе необхідний одяг. Волонтерка Ольга повідомила, що необхідний також одяг для літніх людей та школярів. Вимоги до одягу скрізь однакові:  має бути чистий, не порваний і не дуже зношений. Щодо харчів, то беруть будь-які. А з тих, що мають короткий термін зберігання, за словами дівчини, готують одразу їжу.

Одяг чи взуття, якого не розібрали і вони залишились, відвозять пацієнтам Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, що на вул. Кульпарківській, 95. Охочі допомогти можуть приносити усі ці речі до кафе “Витання” чи до церкви-каплички на вул. Симоненка, 5-а. 

Але перед тим, як прийти, варто зателефонувати організаторам на номери: 097 11 83 757 (Ольга) або 097 63 20 369 (Мар’яна).


Незаможним сім'ям


Спільноті взаємодопомоги “Емаус-Оселя” теж потрібен вживаний одяг. Цей одяг тут віддають мешканцям спільноти і не лише. Оскільки в "Оселі" є своя  благодійна крамничка, деякі з речей продають і виручають кошти на  потреби бездомних та благодійні проекти. Про це розповіла Олеся Саноцька, координатор організації.

За її словами "Емаус-Оселя" приймає також старі меблі, книги, посуд, їжу, іграшки, медикаменти, побутову техніку, предмети домашнього вжитку тощо. Тобто все, що  вдома стало зайвим і вже не використовується в ужитку, приймають тут. Зрозуміло, що усі речі мають бути в хорошому стані. 

До того ж “Оселя” може самостійно забирати габаритні речі, якщо  нема можливості привезти їх (вантажівка спільноти щодня виїздить на виклики містян – потрібно лише заздалегідь домовитися по телефону).

Речі можна приносити на такі адреси: 

– Головний осередок спільноти – Львів–Винники, вул. Франка, 69. 

– Благодійна крамничка “Оселі” – Львів–Винники, вул. Франка, 53-д. 

Майстерня добрих справ – м. Львів, вул. Угорська, 2.

Крім цього, “Оселя” розмістила контейнери для збору одягу та взуття по всьому місту за такими адресами: 

– вул. Валова, 18–а (біля входу у Музей ідей); 

– пл. св. Юра, 5 (біля входу в Святоюрський собор); 

– пл. Кропивницького, 1 (подвір’я церкви святих Ольги і Єлизавети); 

– просп. Червоної Калини, 70 (біля входу до церкви Різдва Пресвятої Богородиці); 

– вул. Широка,  81-а (біля входу до церкви Вознесіння); 

– вул. Симоненка, 5 (біля входу до церкви святих Володимира і Ольги); 

– вул. Дж. Вашингтона, 12 – на розі вул. Пасічна (Заправка “ОККО”); 

– вул. Ю. Липи, 12 (Заправка “ОККО”); 

– вул. Новознесенська, 34 (біля входу до храму Пресвятої Богородиці – Володарки України); 

– вул. Городоцька, 319–а (біля входу до церкви Христового Воскресіння); 

– вул. Шевченка, 388 – 408, Рясне–1 (капличка святого Василія Великого); 

–вул. Личаківська, 175 (біля входу до церкви Покрову Пресвятої Богородиці); 

– вул. Максимовича, 2 (біля каплиці Успення Пресвятої Богородиці); 

– вул. Угорська, 2 (біля входу в Майстерню добрих справ “Емаус – Оселя”); 

– ТВК “Південний”: 1 (біля входу до церкви Покрову Пресвятої Богородиці); 2 (біля входу до благодійного фонду “Білий ангел”); 

– вул. Чупринки, 70 (церква святого Климентія Папи);  

– вул. Орлика (церква святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії).

Телефонувати можна на номери: (032) 296-33-03; 096 42 64 796; 093 01 01 413 або ж писати на e-mail: oselya@yahoo.com

У сихівському відділенні Львівського міського центру соціальних служб, який спільно з Центром опіки сиріт започаткував проект “Соціальна комора”, теж допомагають сім’ям, що опинилися в скруті. Тож жителі  Сихова можуть принести зайвий одяг та взуття, побутову хімію, інші речі домашнього вжитку на адресу: вул. Зубрівська, 9(2 поверх) з 8.30 до 18.30. 

Отримати докладнішу інформацію можна за телефоном (032) 221-77-21. (mailto:oselya@yahoo.com).

Центр волонтерства “Корпорація добрих справ” допомагає малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, переселенцям та сім’ям учасників АТО.  Таким чином вдалося допомогти більш, ніж 3000 сімей. Не забули тут і про ВІЛ-інфікованих дітей, для яких почали організовувати віднедавна різноманітні акції та майстер-класи.

За словами волонтера та адміністратора Центру волонтерства Сергія Канюки, у центрі для потребуючих приймають одяг (чоловічий, жіночий, дитячий), меблі, іграшки, книжки, побутову хімію (плин, зубну пасту), дитяче харчування, підгузки. Можна приносити й продукти харчування, бо двічі на тиждень тут відбуваються  обіди для безпритульних. Охочі можуть допомогти  готовими стравами та кондитерськими виробами.

Приносити речі потребуючим можна на адресу: вул. Золота, 17 щодня з 10.00 до 17.00.

Докладніша інформація – за телефонами: 050 25 96 970; 063 07 18 146. 


Майбутнім матерям


До Осередку допомоги вагітним у кризових ситуаціях можна приносити вживаний дитячий одяг та одяг для майбутніх матерів або ж дитячі візочки на адресу: вул. Широка, 81-а, ОВД “Надія” (3 поверх); Школа сім’ї (біля храму Вознесіння Господнього).

Благодійників просять попередньо телефонувати координатору ОВД “Надія” Лесі Гусак: 067 60 95 049 або 067 39 14 536.


Тваринам


Притулок для тварин “Милосердя”, що в смт Брюховичі, за словами волонтерки Марії, просить приносити також старі ковдри, коцики, шуби, пальта, якщо вони вже відслужили свій "вік". Викидати їх не слід, бо вони можуть стати чудовими підстилками для мешканців собачого притулку. 

Речі можна  приносити  на адресу: смт Брюховичі, вул. Незалежності України, 58 в будні з 9.00 до 20.00. 

Перед візитом варто зателефонувати на номери: (032) 243 41 53; 093 65 87 820; 093 45 31 035.

Читайте також

Низькі ціни та фальшиві акаунти: львів'янка розповіла схему шахрайства з орендою квартир

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Штрудель, сирник, ковбаски: що і де варто спробувати у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах