Завтра у Львові відкривається Майстерня міста (програма)

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
02 червня 2016 10:09

П'ятий рік поспіль у Львові відбуватиметься "Майстерня міста". Урбаністично-культурний проект "Майстерня міста" є дієвою платформою для співпраці та спілкування громадських організацій, ініціатив, митців, ремісників, громадських активістів та міської влади. Головна мета майданчику "Майстерні міста" — зацікавити активістів, мешканців та гостей Львова до спільного діалогу на актуальні для міста теми. Одна з цілей заходу — залучення мешканців до процесів розвитку та оновлення Львова. Ця тема є надзвичайно актуальною, оскільки першочерговими користувачами вулиць, громадських просторів та інфраструктури є саме мешканці, які найкраще знають проблематику міста.

Павільйон Майстерні діятиме з 3 по 19 червня біля Порохової Вежі. Близько 80 заходів відбудеться тут впродовж двох тижнів: презентації, майстер-класи, семінари, лекції, воркшопи, дискусійні клуби, кінопокази, виставки, ігри. Додаткові локації Майстерні: Парк Культури ім. Б. Хмельницького, URBAN Бібліотека на вул. Устияновича, Сигнівка (вул. Городоцька, 285), сквер Бернардинського саду, вул. Шафарика, вул. Мазепи та дворик Ратуші. Також в рамках Майстерні відбудуться екскурсії відреставрованими подвір’ями, балконами та львівськими віллами.

Розібратись у заходах допоможе детальна програма Майстерні міста:

Завтра у Львові відкривається Майстерня міста (програма) фото 1

За всіма подіями можна слідкувати на сайті Майстерні міста та на фейсбук-сторінці проекту.

Головна мета цьогорічної Майстерні міста — налагодити діалог між фаховим середовищем, громадськими активістами та мешканцями міста через залучення останніх на початкових етапах до прийняття рішень. Саме тому в рамках Майстерні відбудеться кілька воркшопів з оновлення громадського простору, до яких будуть залучені мешканці. Зокрема, в рамках проекту буде оновлено дитячий майданчик на вул. Шафарика, облаштовано сквер Бернардинського саду, відбудеться розпис дитячої бібліотеки на Знесінні, створено урбан-сад для людей з особливими потребами. Важливим заходом для налагодження фахових дискусій, між молодшим поколінням архітекторів та архітекторами-творцями міста, буде цикл інтерв’ю з відомими архітекторами, які долучилися до розбудови Львова впродовж останніх 50 років. Також планують відкрити дворик Ратуші і провести там кілька майстер-класів, виставку студентських робіт з проектів-пропозицій оновлення міських просторів.

Особливістю цьогорічної Майстерні міста є те, що вперше її проводитимуть Інститут міста та Львівська міська рада під патронатом Німецького товариства Міжнародного співробітництва (GIZ), яке передає свій успішний проект муніципалітету.

Львів у новинах:

У Львові розпочали випробування модернізованого трамвая радянської доби "Tatra" 

У Львові перенесли кінцеву зупинку приміських маршрутів 

У Львові відкриють автентичний майданчик: де і коли 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах