Куди їдуть у відпустку львів’яни: інфографіка

Новина - Дозвілля та їжа - Куди їдуть у відпустку львів’яни: інфографіка

Новина - Дозвілля та їжа - Куди їдуть у відпустку львів’яни: інфографіка

Дозвілля та їжа
12 серпня 2016 13:32

Попри те, що літо уже майже завершується, саме у серпні концентрація заяв на відпустку від працівників є найвищою. Соціологічна агенція "Фама" поцікавилась у львів’ян про їхні плани на відпустку. Результати свого дослідження опублікували на сайті агенції.

На момент проведення дослідження 53,4% опитаних мали намір йти у відпустку, 44,5% – не збирались відпочивати, 2,1% не змогли дати однозначної відповіді.

Очікувано, найбільш налаштованими на відпочинок є львів’яни молодшої та середньої вікових категорій: кожен третій респондент у віковому діапазоні 18-45 років мав намір відпочити цьогоріч, у віковій категорії 46-60 – кожен четвертий, а серед людей старше 61 року – лише кожен десятий.

Також у досліджені вказано, що чим вищий рівень доходів у респондентів, тим більше вони орієнтовані на відпустку закордоном. Серед респондентів із низьким рівнем доходів провести відпустку за межами України мали намір 8,8% опитаних, серед львів’ян із середнім рівнем доходів – 21,6%, із високим рівнем доходів – кожен другий – 48,5% опитаних.

Куди їдуть у відпустку львів’яни: інфографіка фото

Так, серед опитаних 53% таки мають намір іти у відпустку: 14% проведуть її у Львові, 6% поїдуть на відпочинок до Одеси. Карпати, як головну локацію своєї відпустки, обрали 8% львів’ян, а Закарпаття – 2%.

Поїхати у Європу планує 6%, в інші країни – 3%. На морі ж побуває 4% львів’ян.

Довідка

Дослідження проводилось методом "face to face" інтерв'ю з 25 червня по 1 липня 2016 року Соціологічною агенцією "Фама". Загалом було опитано 800 мешканців м. Львів віком від 18 років. Максимальна похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,1% - для показників близьких до 10% або 90%, 1,5% - для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% - для показників близьких до 1% або 99%.

Респондентам було запропоновано дати відповідь на наступні запитання:

·        Чи плануєте Ви піти у відпустку з метою відпочинку?

·        Чи визначились Ви із тим, як проведете відпустку?

·        Де саме Ви плануєте провести відпустку?

Респонденти могли обирати більше одного варіанту відповіді у запитанні про спосіб проведення відпустки та вказувати довільну кількість туристичних напрямків, запланованих на час проведення відпустки.

Читайте ще новини Львова

Другим "кримським диверсантом" виявився уродженець Львівщини

Допоможіть знайти: у Львові зникли два підлітки

Будь в курсі: у Львові змінюються маршрути майже всіх трамваїв

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах