Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери

Новина - Дозвілля та їжа - Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери

Новина - Дозвілля та їжа - Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери

Дозвілля та їжа
07 лютого 2017 12:27

23-го червня у Львові розпочнеться Alfa Jazz Fest, який із року у рік запрошує в Україну найкращих джазових музикантів світу.

Фестиваль відкриється 23-го червня грандіозним концертом: на головну сцену ім.Едді Рознера вийде американський оркестр Gordon Goodwin's Big Phat Band. Дворазові володарі "Греммі" в своїй музиці поєднують свінг 30-х і найсучасніші жанри – фанк і джаз-ф'южн. Глава оркестру – саксофоніст і піаніст Гордон Гудвін, який свого часу писав музику для більшої частини мультфільмів Disney.

Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери фото

фото: weekendofjazz.org

Дворазовий володар "Греммі", один з найпопулярніших джазових співаків світу Грегорі Портер виступить у Львові 26-го червня. Портер випустив чотири альбоми, причому два останніх – "Liquid Spirit" і "Take Me To The Alley" в 2014-му і 2016-му – стали платиновими і увійшли в топ-10 британських і американських чартів. Крім розкішного оксамитового баритона, у Портера ще одна фірмова риса – впізнаваний стиль: на концертах він незмінно з'являється в елегантному костюмі, капелюсі і шарфі, обмотаному навколо шиї.

Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери фото 1

фото: kpbs.org

Чайна Мозес –  дочка знаменитої джазової співачки Ді Ді Бріджуотер (хедлайнер четвертого Alfa Jazz Fest) і Гілберта Мозеса. Вона народилася в Лос-Анджелесі, пізніше переїхала в Париж (Франція). Випустила свій перший сингл "Time" (1996) в 16 років. Перші альбоми принесли їй успіх і популярність у Франції на соул і поп-сцені. У 2009-му відбувся реліз диска "This One's For Dinah" (Blue Note France), присвячений Дайян Вашингтон (Dinah Washington). Наступний альбом "Crazy Blues" (Decca / UMG) увійшов до рейтингу "100 найкращих альбомів" 2013 року по версії британського "Times".

Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери фото 2

фото: Vogue UA

До Львова співачка привезе нову програму, приурочену до випуску її шостого альбому "Whatever" (продюсер Ентоні Маршалл), який з'явиться в кінці березня. На сцену Alfa Jazz Fest 2017 Чайна Мозес вийде 25-го червня.

А 27-го червня на головній сцені Alfa Jazz виступатиме тріо Mare Nostrum: трубач Паоло Фрезу з Сардинії, французький акордеоніст Рішар Гальяно і шведський піаніст Ян Лундгрен. Преса називає Mare Nostrum супергрупою, а їх альбоми очолюють рейтинги кращих джазових платівок Європи.

Хто зажигатиме на Alfa Jazz Fest 2017 у Львові: стали відомі чотири хедлайнери фото 3

фото: Vogue UA

Джерело: tvoemisto.tv

Дивись ще: 

Де саме: центр надання адміністративних послуг з’явиться у передмісті Львова

Невідомий Львів: історія зниклого будинку на проспекті Свободи

Потрібна кров: львів'ян закликають долучатися до нового флешмобу у соцмережах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах