Як взяти участь: у Львові обиратимуть найгарніші балкони та вікна

фото з сайту Tochka.net

фото з сайту Tochka.net

Дозвілля та їжа
17 травня 2017 09:27

Департамент розвитку ЛМР організовує міський конкурс з озеленення фасадів, балконів та вікон будинків.

Конкурс має назву "Квітучий Львів", і розпочинається сьогодні та триватиме до 1-го липня. За підсумками конкурсу переможців відзначать подарунками, повідомляє прес-служба ЛМР.

"Всі ми зовсім інакше себе почуваємо в іншому середовищі. Коли ми йдемо по заквітчаній вулиці, коли є красиві рослини, то змінюється настрій. Львів’яни мають добру звичку прикрашати фасади, вікна, балкони квітами. Ми умовно поділили місто на чотири блоки, щоб було зручніше організувати цей конкурс, – проспект Свободи, площа Ринок, бічні вулиці від площі Ринок та все місто Львів. Запрошуємо львів’ян, підприємців міста максимально заквітчувати свої балкони і фасади. Це прикрашає наше місто, що має величну історію", - розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Організатори нагороджуватимуть львів’ян у трьох номінаціях: "Найкращий фасад", "Найкращий балкон" та "Найкраще вікно". Ініціатори кажуть – оцінюватимуть, перш за все, композицію.

"В рамках проектів ми займаємося озелененням скверів і доріг, проте не менш важливим є озеленення самих будівель. Особливо в центральній частині міста, де нема можливості посадити якусь іншу зелень. Тому зелень на фасадах, балконах, вікнах дає можливість забезпечити кращий мікроклімат у місті, його привабливість для ока. Також це свіже повітря – від цього зростає якість життя і здоров’я мешканців", - заявив дендролог ЛКП "Інститут просторового розвитку" Орест Олеськів.

Взяти участь в конкурсі "Квітучий Львів" може кожен охочий мешканець міста. Для цього потрібно надіслати фотографію та адресу свого фасаду, балкону чи вікна на електронну адресу: flowering.lviv@gmail.com.

За детальнішою інформацією просять звертатися за тел: 032 297 60 28, 093 018 76 55.

Дивись ще:

Топ 10 заходів: як Львів відзначатиме День музеїв

Програма та маршрут: львів’ян кличуть на Велодень

Булінг, екзістенція та ядерний потенціал: львів’ян запрошують на заходи "Наукової весни 2017"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах