Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові

Новина - Дозвілля та їжа - Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові

Дозвілля та їжа
10 листопада 2017 16:31

На цих вихідних організатори підготували багато цікавих заходів для львів’ян та гостей міста. Тож, незважаючи на погоду, ви можете провести ці дні весело та з користю. Збирайте друзів та рідних, щоб провести час разом.

VG Львів по-традиції зібрав для вас найцікавіші події вихідних.


Перформанс-драма "Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла"

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото

У Львівській філармонії покажуть перформанс-драму "Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла". Це оповідь про те, як двоє випускників Львівського університету сформулювали концепції "геноциду" і "злочину проти людяності" і змінили міжнародне право ХХ ст. Вистава відбуватиметься в супроводі творів класичної музики у виконанні артистів з Нью-Йорка, Парижа та Берліну. Незвичний формат "Пісні добра і зла" поєднує зображення, тексти й музичні твори, щоб розповісти не лише про скоєння та осмислення найжорстокіших злочинів минулого століття, але й про захоплення музикою.

Спеціальним гостем програми стане Емануель Акс, один з найзнаніших піаністів сучасності, володар семи Греммі. Він долучиться до постановки лише у Львові – вперше після 1956-го року Емануель Акс повернеться в місто, в якому народився і розпочав музичне навчання.

Зазначимо, "Пісня добра і зла" виконується лише 4 рази на рік у різних містах світу. Постановка у Львові в залі Філармонії має особливе значення, оскільки саме Lemberg є не лише містом, де відбувається значна частина подій, але й героєм твору.

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Коли: 11 листопада, 19:00

Тел.: (032) 235-81-36

Ціна: 80–400 грн.


Виставка художніх робіт до 145-річчя від дня народження Соломії Крушельницької

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 1

В четвер, 9 листопада 2017 року, у Львові у рамках відкриття ХVІ міжнародного фестивалю оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, відкрили виставку художніх робіт, присвячену 145-річчю від дня народження співачки.

Виставка проходить під патронатом благодійного фонду "Україна – це ми", який є організатором міжнародного мистецького проекту SOLOMIYA і тут представлені живописні полотна, авторами яких є відомі українські художники.

“Ми звернулись до знаних українських художників з пропозицією відтворити образ Соломії Крушельницької, тих місць де вона бувала, де відпочивала. Зустрілися ми також з двоюрідним внуком, відомим сучасним композитором Мирославом Скориком. Він активно підтримав нашу ініціативу і протягом усього проекту ми з ним активно спілкуємось, він нам щось підказує, дивиться роботи та приймає активну участь у проекті”, – розповів почесний президент благодійного фонду “Україна – це ми” пан Юрію Юров.

Експозицію виставки можна буде побачити у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької (вул. Соломії Крушельницької, 23) та у дзеркальній залі Львівського національної опери (проспект Свободи, 28) до 10 грудня 2017 року.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28)

Коли: 9 листопада – 10 грудня

Тел.: (032) 255-49-60

Ціна: вхід вільний


Екскурсія єврейським кварталом

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 2

Львів може бути дуже різним. Він і солодкий з терпким ароматом кави, і дощовитий з блиском мокрої бруківки, і колоритний своїм розмаїттям культурних традицій. Екскурсія "Єврейський Львів" – це можливість побачити Львів особливий. Під час екскурсії ви почуєте історію синагоги "Золота Роза", першого приватного хмарочоса у Львові та найцікавіші факти з минулого вулиці Староєврейської; побачите сліди мезуз на одвірках, найстаріший знак вічної оренди і приміщення, де видавали знамениту газету "Хвіля"; походите стежками, протоптаними Шолом-Алейхемом.

Торкніться єврейського Львова, однієї із найцікавіших і найтрагічніших тем міста. У Львові, на відміну від багатьох міст, було дві єврейських дільниці, напевно, тому зберіглося стільки пам’яток.

У неділю 12 листопада о 13:30 кав’ярня-галерея "Штука" запрошує на екскурсію єврейським кварталом середньовічного міста. Розповідатиме Ольга Лідовська – керівник музею "Слідами галицьких євреїв" ВЄБФ "Хесед-Ар’є".

Зустріч біля входу в "Арсенал", вартість участі – 50 гривень.

Де: Міський арсенал (вул.Підвальна, 5)

Коли: 12 листопада, 12.30

Тел.: (097) 586-81-95

Ціна: 50 грн.


Фестиваль Пака Чхан Ука на "Коперніка"

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 3

З 9 по 15 листопада у кінотеатрі "Копернік" проходить фестиваль фільмів всесвітньо відомого азіатського режисера Пака Чхан Ука, якого називають "другим Альфредом Хічкоком", "східним Девідом Фінчером", "майстром трилерів та саспенсів" і так далі.

Його найвідоміші стрічки: "Олдбой", "Служниця", "Співчуття панові Помсті". Квентін Тарантіно вважає Пака Чхан Ука одним з найцікавіших режисерів сучасності. І з Тарантіно важко сперечатись.

На фестивалі будуть представлені два фільми Пака Чхан Ука, які вперше перекладені українською мовою: "Жага" та "Об'єднана зона безпеки". Усі фільми фестивалю демонструватимуться в українському перекладі, окрім двох стрічок, які будуть з субтитрами (вони вперше перекладені українською мовою): "Жага" та "Об'єднана зона безпеки".

Розклад показів:

9 листопада, четвер, 19:00 – "Співчуття панові Помсті"

10 листопада, п`ятниця, 19:00 – "Жага"

11 листопада, субота, 19:00 – "Олдбой"

12 листопада, неділя, 19:00 – "Об'єднана зона безпеки"

13 листопада, понеділок, 19:00 – "Співчуття пані Помсті"

14 листопада, вівторок, 19:00 – "Я кіборг, але це нормально"

15 листопада, середа, 19:00 – "Три... екстрими"

Де: Кінопалац Копернік (вул. Коперніка, 9)

Коли: 9–15 листопада, 19.00

Тел.: (032) 297-51-77

Ціна: 40 грн. (один фільм фестивалю), 200 грн. (абонемент на всі покази)


Матч Україна – Словаччина

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 4

Сьогодні, 10 листопада, у Львові збірна України з футболу зіграє з Словаччиною товариську гру. Матч проти команди Словаччини стане для збірної України останнім у цьому році. Команда Андрія Шевченка у 2017-му вела напружену боротьбу за вихід до фінальної частини чемпіонату світу, однак, зазнала у ній невдачі.

Андрій Шевченко заявив, що розглядає товариський матч проти Словаччини, передовсім, як можливість переглянути у справі дебютантів команди. Букмекери вважають фаворитом матчу Україна – Словаччина команду Андрія Шевченка. На перемогу господарів вони пропонують коефіцієнт 2.10, на нічию дають 3.20,а на виграш словаків – 3.50.

Відзначимо, після дискваліфікації головна команда нарешті зіграє свій перший матч на "Арені Львів". Нагадаємо, у 2013 році національну збірну покарали за расистську та дискримінаційну поведінку фанів під час гри з командою Сан-Марино. Тоді вболівальники вивісили неонацистські банери та підіймали руки у відповідній манері вітання. Тож ФІФА заборонила проведення на львівській арені офіційних матчів під егідою організації, зокрема поєдинків відбірного циклу Чемпіонату світу 2018 року, впродовж п’яти років. Та офіційно обійшовши заборону, 10 листопада о 20 годині на полі таки зустрінуться футболісти України та Словаччини.

Нагадаємо, для комфорту вболівальників, курсування громадського транспорту у Львові продовжать до півночі, а також до та після матчу курсуватимуть шатл-баси.

Пряму трансляцію можна буде побачити на телеканалах "Україна" та "Футбол 2".

Де: Арена Львів (вул. Стрийська, 199)

Коли: 10 листопада, 20.00

Тел.: (032) 253-03-35

Ціна: 50–250 грн.


Показ колекцій українських дизайнерів

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 5

11 листопада пройде показ колекцій українських дизайнерів.

"Показ колекцій українських дизайнерів – це унікальна можливість відчути атмосферу універсальної моди та стилю, створеної українськими дизайнерами", – зазначають організатори.

Присутні відкриють для себе не лише знаних львівських дизайнерів, а й нові імена, які неодмінно вразять своїми колекціями. У програмі показу: одяг, білизна та аксесуари.

Однак, кількість місць обмежена, а вхід тільки за запрошеннями, які коштують 150 грн. Щоб придбати квиток, треба зв’язатись з організаторами в соцмережі Facebook

Де: готель Жорж (пл. Міцкевича, 1)

Коли: 11 листопада, 16.00

Тел.: (032) 232-62-36 (рецепція), (097) 642-21-08 (Марія), (097) 871-15-51 (Анастасія)

Ціна: 150 грн.


Екофестиваль

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 6

11 листопада в Українському Католицькому Університеті пройде ECO festival. На ньому ви зможете послухати відомих лекторів, які розкажуть про еко стиль життя, побувати на майстер-класах та послухати живу музику. Також передбачена дитяча програма.

Впродовж фестивалю відвідувачі дізнаються: що таке Zero waste Львів, Зелена Коробка, отримати інформацію про ECOfood та ЕКОініціативи церкви, як поєднати екологічну тематику та дім, стиль, здоров’я, а також багато іншого.

Де: Український католицький університет (вул. Іларіона Свєнціцького, 17)

Коли: 11 листопада, 10.00

Тел.: (032) 240-99-44

Ціна: вхід вільний


Концерт гурту "Рокаш"


Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 7

"Rock-H" або "Рокаш" – український рок-гурт з Мукачевого, Закарпаття. Півфіналіст проекту "Свіжа кров" на телеканалі М1, лауреат фестивалю "Червона рута".

Свій стиль називають "Subkarpathian rock" (підкарпатський рок) за історичною назвою території Підкарпатська Русь, звідки походить гурт. Більшість пісень гурту – закарпатським говором, самі музиканти називають його "русинська бесіда". На початку творчих пошуків були також пісні літературною українською, англійською та французькою мовами, але з 2011 року вони не входять до концертного репертуару гурту.

Слово "Рокаш" (угор. rakas) закарпатською говіркою означає "гурт", "купу", "спільноту" і разом з тим має корінь "рок", позначаючи стиль музики колективу.

Де: клуб "Picasso" (вул. Зелена, 88)

Коли: 11 листопада, 19.00

Тел.: (050) 430-58-02

Ціна: 200–600


Показ документальної стрічки "93: бій за Україну"


Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 8

У суботу в Львівському кіноцентрі, покажуть документальну стрічку "93: бій за Україну".

В основі фільму – історія 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України. Це історія про звичайних хлопців, які в перші дні антитерористичної операції потрапляють на війну. Тут вони навчаться відбивати своє, виживати під вогнем, миритися із втратами друзів та далі боронити рідне.

Стрічку знімали волонтери: професійні кінематографісти й журналісти. Режисером стала Лідія Гужва. До цього вона знімала короткометражні фільми, але з подіями, що відбувались на Майдані у 2013-2014 роках, вирішила, що потрібно якось реагувати. Розпочала з висвітлення подій у Києві, потім була репортером у Криму, а коли почались бойові дії, то стала прес-службовцем добровольчого батальйону.

"Якби я вміла копати окопи, я б копала, якби я була гарним стрілком, то я б стріляла. Через те, що я вміла тільки знімати, то я вирішила висвітлювати події", – говорить Лідія.

Робота над фільмом тривала три роки. Є ексклюзивні кадри: від найпершого входу бригади в зону АТО до боїв, знятих самими бійцями. Для фільму записали понад 50 інтерв'ю з офіцерами і солдатами. Відео виявилося так багато, що його поділили на три серії. Кожна з них по 60 хвилин. Перша – це повнометражний фільм, друга частина – відео про так зване "перемир’я" та бої за аеропорт, третя – про ротацію 93 бригади на Луганщині та полонених росіян.

Музику до фільму написав український гурт "Тінь сонця".

Де: Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14А)

Коли: 11 листопада, 16.30

Тел.: (067) 010-10-67

Ціна: вхід вільний


Концерт “Київські солісти у Львові”


Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові фото 9

Понад 20 років Національний камерний ансамбль "Київські солісти" підкорює світові сцени – Відень і  Берлін, Париж та Краків. Вони здійснили турне Польщею, Японією, Естонією та відіграли десятки інших концертів.

12 листопада "Київські солісти" приїдуть до Львова – у філармонійному залі камерний оркестр виступить під батутою польського диригента Романа Реваковича. Цей, без перебільшення, видатний гість – один з тих, хто будує культурні мости й багато років пропагує українську музику в Польщі та здійснює численні прем‘єри, а ще він – співзасновник фестивалю "Констрасти" та організатор Днів української музики у Варшаві.

Хочете дізнатися, чим живе сучасна українська музика? На концерті 12 листопада поруч із класикою Моцарта та Чайковського прозвучать твори Валентина Сильвестрова, нашого сучасника. Солюватиме піаніст Євген Громов, за плечима якого понад 70 прем’єрних виконань на українських та світових сценах.

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Коли: 12 листопада, 18.00

Тел.: (032) 235-81-36

Ціна: 70–120 грн.

Дивись ще: 

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів міста

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Пивний пуп, Пікасо в трусах та жаба: ТОП оригінальних пам’ятників Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах